Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

LIVE: Vojna Ukrajina

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Divlje Jagode proslavljajo 40. Obletnico rock n’ rolla, hkrati pa pozdravljajo nov studijski album, na katerem v duhu obletnice gostijo tudi nekatere pevce, ki so bili del uspešne rock n roll zgodbe.

divlje jagode

V remake pesmi iz albuma “Konji”, “Zauvijek tvoj”, so gostili Tifo, meseca aprila so objavili tretji single z imenom “Zbog tebe draga”, nato je izšla pesem z imenom “Sama si”, kjer je bil gost Zanil Tataj- Žak, ki ga je zvesta publika lahko spoznala na albumih “Magic Love”, “Sto vjekova”. Po sodelovanju z Sonic Train Studiom Andyja Larocqueja, ko so na Švedskem zmiksali dva singla, so se nato preselili še v studio Šišmiš. Zdaj pa je čas za nov single Uica na lošem glasu in tudi za nov album JUKEBOX.

Pesem Ulica na lošem glasu, ki je nastala leta 82, je našla svoj prostor na novem albumu Jagod, v prenovljeni, moderni in zelo bogati produkciji. Pričakujte oskrunjene ulice polne demonov in vic, kot da bi vas poneslo skozi Dantejev Pekel, kjer se vam vokalno oglašata Toni Janković in Livio Berak z Damjanom Milekovićem, trojica močnih vokalov ene divje družine, ki se je že davno nazaj vpisala v zgodovino Rock'n'Rolla na naših prostorih in katerih pesmi znajo mnoge generacije zvestih fanov, ki se tudi po dolgih 40 letih niso nasitili prepoznavnega rock stila, ki so ga Jagode tokrat strnili v album Jukebox. Na albumu je poleg remaka Ulica na lošem glasu iz albuma Stakleni hotel, tudi legendarne pesmi, kot so "Zauvijek Tvoj" z Mladenom Vojičićem Tifo, "Sama si" z Žanilom Tataj Žakom in Zvijezda Sjevera s Tonijem Jankovićem.

 

"Mislim da ne obstaja avtor, katerega kariera traja dve desetletji ali 4, kot v našem primeru, ki si v določenem trenutku ne bi zaželel nekatere svoje pesmi iz začetka kariere obleči v novo obleko ali narediti še enkrat«, je povedal zele Lipovača, avtor, virtuoz na kitari in gonilna lokomotiva, ki že 40 let vleče ta Hard'n'Heavy vlak. "Delati remake lastne pesmi pomeni, da moraš biti siguren, da lahko ustvariš verzijo, ki bo prvenstveno v koraku s časom, hkrati pa veliko boljša od originala. Seveda obstajajo tudi oboževalci, ki jim je originalna verzija všeč in so z njo odrasli. Remake pesmi "Ulica na lošem glasu" je pravzaprav pokazal, da se lahko s timskim delom doseže popolnoma nepričakovane rezultate«, še dodaja Zele.

 

Divlje Jagode še nikoli niso bolje zvenele, kar je poleg timskega dela in novo nastalega rezultata, kriva še nadgradnja novega koncepta vokalov. Za razliko od preteklih 40 let, se je z albumom "JUKEBOX" začela nova era v kateri front linijo benda tvorijo kar trije pevci: Livio Berak, Toni Janković in Damjan Mileković, ki je pravzaprav na Jukeboxu doživel svoj pevski debi in je takoj navdušil v pesmi "Zbog tebe draga" in "Virtualni Svijet".

V režiji Pukovnika Dabrova, ki je umetniško ime Damjana Deurića, ki je hkrati klaviaturist Divljih Jagod, nam videospot Ulica na lošem gradu odpira vrata steampunk apokalipse, mračnih ulic polnih grehov, v katerih nas demoni, čarovniki in nemoralni ljudje srečujejo in vlečejo v temo požrešnosti, alkoholizma, lažnih prerokov in pohlepa. Spot je nekaj posebnega, saj so se jagode odločili, da se svojim najbolj zvestim fanom, ki jih spremljajo že dolga leta, oddolžijo tako, da jim dodelijo vloge v spotu in kot naturščki so se krasno znašli in opravili resnično dobro delo.

Zaradi korona situacije je mora band prekiniti svojo turnejo #40godinarocknrolla, ki je potekala zadnje leto dni. Band je med drugim nastopil tudi v Kanadi na mini turneji, kjer so izvedli koncert v Calgaryju in Edmontonu in Torontu “Ko sem poslušal nove pesmi sem dojel, da band po 40. letih zveni bolje kot kadarkoli! To je sad dolgotrajnega dela celotne naše ekipe, obenem pa smo prepričani, da smo lahko vedno boljši. Iskreno upam, da moje mnenje ni subjektivno in da bodo drugi, ki so jim Jagode pri srcu, to prepoznali. “ je dejal Zele.

NOVA PESEM IN SPOT ULICA NA LOŠEM GLASU IN NOV VOKALNI KONCEPT

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje evujymcd Pomagajte nam preprečiti SPAM!