Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

LIVE: Vojna Ukrajina

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Davor Radolfi, zagotovo eden izmed najbolj romantičnih pevcev na področju nekdanje Jugoslavije, je izdal novo pesem in videospot Moja Emilija.

davor radolfi

Po zadnjem hitu Reci mi more, kako doč do nje in zimzelenih Neka živim kako živim, Da života imam dva, Kad uistinu voliš ženu, je nova pesem Moja Emilija, zagotovo še ena v nizu pevčevih hitov, ki bo postala večna.

Mojo Emilijo je napisal Izvor Oreb, Radolfijev prijatelj in na Hrvaškem zelo znan slikar in kipar. Njegova žena je Emilija Karlavaris, prav tako znana hrvaška kiparka. » Izvor in Emilija nista bila narazen niti za minuto, odkar sta skupaj, poročena sta več kot 50 let, to je res velika ljubezen. Zelo rad imam romantično, donkihotsko poezijo in ko mi je Izvor nekega dne predlagal, naj uglasbim eno od njegovih pesmi, sem bil takoj za. Pesem Moja Emilija ima čudovito besedilo: Ti si moj svetilnik življenja, ti si oltar, pred katerim molim. Potem se vpraša, ali je sploh vreden vse ljubezni, ki mu jo je dajala. To je zame resnično fenomenalen tekst. Slavna kiparja pa nastopata tudi v Radolfijevem novem spotu«, razlaga pevec.

Pesem je prirejena v latino mediteranskem slogu, hkrati pa ohranja svojo romantično noto. Svoj glasbeni prispevek k pesmi je podal slavni jazz glasbenik in multiinštrumentalist Elvis Stanic. Aranžma in produkcija je deloTomislava Modrića. Zahvala gre tudi Petri Gojak, Vlatku Deškoviću in predvsem Emiliji in Izvoru ter za produkcijo Lee Radolfi in Ivana Godine.

»Kot glasbenik moram zbuditi čustva. To je ta velika energija. Že ko sem bil mlad, sem ugotovil, da ni dovolj, če pojem publiki; najprej moram peti sebi in biti srečen, potem bo energija pesmi res dosegla ljudi«, nam je zaupal Davor Radolfi, ki se vedno znova rad vrača v Slovenijo. »Vedno rad pridem sem, s pokojnim Oliverjem Dragojevićem sva vedno govorila, kako rada hodiva v Slovenijo. Je velik del mojega življenja, povezan sem s številnimi prijatelji in ohranjam ta resnično dobra prijateljstva«, je še povedal.

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje pclmknko Pomagajte nam preprečiti SPAM!