Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Prerano slovo Pohorskega godca... odšla je legenda Tine Lesjak

Sporočamo vsem glasbenim prijateljem žalostno novico, da se je danes v jutranjih urah izteko življenje legendarnega in nepozabnega ustvarjalca prečudovitih Slovenskih melodij spoštovanega Tineta Lesjaka.

tine lesjak

V današnjem jutru nas je razžalostila novica, da je v Mariborski bolnišnici po krajši a hudi bolezni preminil naš glasbeni prijatelj Tine Lesjak - harmonikar​, komponist, ​mentor, ​dolgoletni član in vodja ansambla Bratje iz Oplotnice.
Pohorski godec je bil eden redkih, ki je imel priložnost rasti ob harmoniki. Pri njih doma je bila harmonika vedno na voljo in tako jo je takoj, ko je bil dovolj močan, vzel v roke in se začel učiti igranja. Po končani nižji glasbeni šoli, se je poklicno podal v glasbene vode. Poleg igranja z ansamblom je učenje harmonike v življenju postalo njegovo poslanstvo. Navihanka Tanja Čretnik, Boštjan Konečnik, Marjan Herceg iz Štajerskih Baronov, Vesela Štajerka Mojca Črešnar ... to je le nekaj zvenečih glasbenih imen, ki so hvaležni Tinetu Lesjaku za predano glasbeno znanje.
Tine Lesjak se je takoj po odsluženem vojaškem roku odločil, da bo z januarjem 1984 ustanovil ansambel, ki ga je poimenoval Bratje iz Oplotnice. Zakaj bratje iz Oplotnice? V štiričlanski zasedbi sta moči združila dva bratska para - brata Tine in Marjan Lesjak ter brata Milan ter Vojko Gričnik.

bratjeizoplotnice

Mentorstvo ansambla so zaupali kar producentu na radiu Ljubljana, Tomažu Tozonu. Leta 1995 so Bratje iz Oplotnice dosegli prve glasbene uspehe na Ptujskem festivalu, kasneje tudi na Števerjanskem festivalu. Ob številnih in zavidljivih nagradah je šla njihova glasbena pot hitro in strmo navzgor. Bratje iz Oplotnice se še vedno prijateljsko sestanejo in kakšno zaigrajo. Tudi na kakšnem koncertu jih še lahko slišimo in vidimo.

​Tine se ob vseh ​uspehih v svetu domače glasbe ni odpovedal ljudski glasbi. S številnimi ljudskimi pevci in pevkami je obudil in na novo posnel stare slovenske narodne pesmi. Do zadnjega se je udejstvoval kot avtor. Pisal je za Modrijane, Pogum, Nove spomine, Ansambel Nemir, Ansambel Opoj, Ansambel Vrt in številne druge ansamble.

Tine Lesjak se je na nedavnem Vurberku veselil zmage v družbi Ansambla Opoj.

Družini Lesjak in vsem glasbenim prijateljem izrekamo globoko sožalje!

 

 

Pin It

Iskalnik po strani

Danes na programu

Narodnozabavna glasba


Vremenska napoved

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save