Valovi vam predstavljamo novo poletno polko, živahno in nabito z energijo! Vsakdo se lahko najde in pesem Veselička nameni kakšni svoji veselički.. Nikoli ne veš, mogoče pa je ravno ta veselička tista prava!

valovi1

Smo ansambel Valovi, izvajamo narodno zabavno glasbo s katero se predstavljamo v različnih medijih, festivalih, prireditvah in zaključnih družbah. Lani ste nas lahko opazili na 3 festivalih, festival pod Pohorjem, kjer smo bili nagrajeni z nagrado za najboljšo melodijo in besedilo, festival Vurberk, kjer smo se uvrstili v finale in festival Števerjan, kjer smo bili nagrajeni s 3. nagrado strokovne komisije. Nekajkrat smo se predstavili v živo v oddaji Slovenski pozdrav, letos pa smo se zaradi COVID-19 lahko udeležili le festivala Slovenska polka in valček, ki pa je še v teku.

Skupino sestavljamo 5 članov, prijateljev, Blaž, Nejc, Matija, Rok in Jani. Vsak po svoje je na nek način zanimiv. Blažu je včasih dan neizmeren humor, s katerim nas vse nasmeji tudi na odru, po poklicu je rudar v premogovniku Velenje. Naš Matija je tehnik, ki veliko eksperimentira in se rad igra s postavitvijo tehnike na nastopih, velikokrat se tudi sami čudimo kaj bo ratalo iz takšne in drugačne postavitve, po poklicu je programer v informatiki na Petrolu. Janija je zanimivo opazovat, kadar spremlja objave prijateljev na socialnih omrežjih, ki ga še tako lahko nasmejijo, kar je opaziti na daleč, brez telefona bi bil najverjetneje izgubljen. Po poklicu je metrolog v podjetju Alba, kjer sta sodelavca z Nejcem. Nejc je zanimiv po svojem imidžu, vedno bo imel kakšno novo idejo s svojo frizuro ali oblačili s katero bo izstopal v naši skupini. Rok je za nas nekaj posebnega, je nek nov zagon naše skupine z veliko idej, pozna veliko ljudi in skladb, na nastopih zaprte družbe pa nasmeji goste s svojimi igrami in šalami, po poklicu ne vemo točno kaj je, bil je že medicinski brat, vzgojitelj, trenutno pa je dostavljavec pic.
Zaradi našega imena "Valovi", najprej pomislijo da izhajamo nekje iz Primorske, v resnici pa imamo sedež v kraju Dobrna. O sami glasbi, pa po nastopih največkrat dobimo pohvale o samem štiriglasnem petju, še posebej po kakšni Slakovi skladbi in pa seveda največkrat izpostavijo našega tenorista Blaža.
Radi omenimo tudi naše vrednosti: vztrajnost, družina, ljubezen, prijateljstvo, razumevanje, notranje zadovoljstvo, vztrajnost, .... Skupaj če povzamemo, pa so naše skupne velike vrednote prijateljstvo, družina in ljubezen. Brez prijateljstva in razumevanja bi težko shajali in ustvarjali našo skupno pot, brez tega bi se verjetno hitro razšli vsak po svoje. Vsi imamo svoje službe, družine, posledično pomanjkanja časa in težave, ki si jih zaupamo in pomagamo drug drugemu. Smo ena velika družina, ki preživi veliko časa skupaj zato je prijateljstvo in razumevanje še kako potrebno. Ker pa vedno potrebuješ nekoga ob sebi, pa brez ljubezni in družine prav tako ne gre, zato se trudimo, da čim več preostalega časa posvečamo svojim puncam, otrokom, staršem, ... in se kdaj zaradi njih tudi čemu odrečemo.

 Avtorja pesmi Veselička:
Glasba: Martin Juhart
Besedilo: Rok Lunaček