Ansambel Gašperja Brunskoleta, ki je na novo ustanovljen, sestavlja pet članov iz Bele krajine. Gašper Brunskole, ki je vodja ansambla igra harmoniko, Nejc Prijanovič igra kitaro, na bas kitari Jure Hudelja in pevski duet Vesna Malnarič ter Gašper Filak. Povezuje nas ljubezen do glasbe, ker v njej uživamo in se tako najlažje sprostimo.

ansambel gasperja brunskoleta1

Prihajamo iz različnih koncev Bele krajine. In sicer iz Ručetne vasi, z Gabra, iz Vinice, Gribelj in iz Črešnjevca. Ponosni smo, da smo Belokranjci. Bela krajina ima še našteto naravnih motivov, katere bomo s pridom izkoristili

Belokranjski ansambel Gašperja Brunskoleta je objavil svoj prvi videospot za čudovit valček Majhna bela laž, katerega avtorja sta Vera Šolinc (besedilo) in Peter Fink (melodija, aranžma). Za oči prijetne kadre so posneli na lepih kotičkih Bele krajine in sicer na vsem znanem Izviru reke Krupe, Drašiških steljnikih, ter domačiji ljudskega godca in pevca Tončka Pluta.

Zgodba govori o mladem, zaljubljenem paru, ki se ne zmeni za govorice ljudi. Preseneti ju rojstvo otroka, ob katerem pa ni vse rožnato, saj mladi očka večkrat pusti mlado objokano mamico samo z otrokom, tudi po več noči. Čas je mineval, deklica je rastla, njegovo ravnanje pa se ni spremenilo. Hčerkica je pogrešala svojega očeta, saj se je z njim želela igrati, mati pa se ji je morala lagati o tem zakaj ga ni. »Majhna bela laž, ni umazala srca …« je ključni verz zgodbe. Čeprav se je mati lagala deklici o njenem očetu, to ni umazalo njenega srca. Tako je dosegla, da deklica več ni jokala, ker pogreša očeta. Punčka je kot vsak otrok brezbrižno zaspala v materinem naročju, nevedna, da se njena mati boji prihodnosti te mlade družine.

Ljudje, ki me poznajo z zadovoljstvom povedo, da so veseli mojega napredka po dolgoletnih vajah in nastopanju po raznih tekmovanjih. Sam sem si že od nekdaj želel ustanoviti svoj ansambel. Čez čas sem spoznal našega sedanjega mentorja Slavka Pluta, ki mi je pokazal tudi drugo plat glasbe in me usmeril k temu, da bi nekoč imel svoj ansambel. Veliko vztrajnosti in truda je bilo potrebno, da sem prišel do tu, kjer sem sedaj. Sprva sva se spoznala s kitaristom Nejcem in začela skupaj vaditi. Nato se nama je pridružil Jure. Ko smo se kot trio ujeli, smo naredili še pevsko avdicijo, kjer sta se najbolje izkazala Gašper Filak in Vesna Malnarič. Sedaj ko sem ustanovil svoj ansambel so se mi uresničile sanje, saj sem si to želel že od malih nog. Sedaj sem prišel do svojega ansambla, ki je že na začetku pokazal, da je pred njim še lepa prihodnost. Tako, da ves moj trud s pomočjo mentorjev ni bil zaman.

Gašper Brunskole: zelo uživa glasbi, igra diatonično harmoniko, klaviature in poje. Z glasbo se ukvarja že od desetega leta. Posluša čisto vse zvrsti glasbe, od slovenskih ansamblov pa mu je najbolj pri srcu ansambel Franca Miheliča. S harmoniko v naročju ter nasmehom na obrazu se kot pravi virtuoz veselo spopade z vsakim glasbenim izzivom. Poleg vsega tega pa obiskuje tudi strojno fakulteto v Ljubljani.
Jure Hudelja: v ansamblu igra bas kitaro in poje, zna pa poprijeti tudi za bariton, tamburico, berdo, kitaro in klaviature. Tudi on se že od osmega leta ukvarja z glasbo. V prostem času pa rad igra nogomet.
Gašper Filak: v ansamblu poje in igra bobne, zna pa poprijeti tudi za klarinet in diatonično harmoniko. Z glasbo se ukvarja od osmega leta starosti in rad pomaga doma na kmetiji. Posluša čisto vse zvrsti glasbe, od slovenskih ansamblov pa mu je najbolj pri srcu ansambel Petra Finka.
Nejc Prijanovič: Pri svojih rosnih 9 letih je Nejc že raztegoval meh diatonične harmonike ter razveseljeval ljudi. Leta 2016 pa se je začel spopadati s strunami kitare. Zdaj brez nje ne mine dan. Navihanost in šaljivost mu nista tuji, saj vedno rad iz srca poskrbi, da se nam iz vaj domov nikdar ne mudi.
Vesna Malnarič: v ansamblu poje. Z glasbo se ukvarja že od malih nog, saj igra klavir in prečno flavto. V prostem času pa zelo rada fotografira, kar ji pride še zelo prav pri obiskovanju srednje medijske šole v Novem mestu. Vesna je mnenja, da lahko glasba reši marsikateri problem in težavo.

Želimo si, da bi ljudje o nas govorili, kako odlično izvajamo narodno-zabavno glasbo in bi nas z veseljem poslušali. Kot ansambel znamo sprejeti vse kritike (v pozitivnem smislu), radi imamo poštenost in iskrenost, pri glasbi en drugemu pomagamo (timsko sodelovanje),pomembno nam je medsebojno spoštovanje in zaupanje, vsako stvar ovrednotimo in ne poznamo hinavščine.

Najbolj veseli smo bili, ko smo izvedeli, da smo se uvrstili v ožji izbor ansamblov, kateri smo se predstavili v oddaji Slovenski pozdrav potegovali za finalni nastop na festivalu Slovenska polka in valček 2020. V oddaji bomo predstavili tudi našo prvo avtorsko pesem, zato nas spremljajte in navijajte za nas na RTV SLO1.
V prihodnje si želimo obiskati tudi druge glasbene festivale in doseči čim boljše rezultate. Poleg tega pa bi radi posneli tudi CD zgoščenko.

Člani ansambla Gašperja Brunskoleta vam predstavljamo svojo prvo avtorsko pesem z naslovom Majhna bela laž. Z njo smo bili sprejeti na festival Slovenska polka in valček. Vsak verz pesmi je nastal po resnični zgodbi. Za nas je najpomembnejša tista zgodba, ki jo bo ta pesem porodila v vas.

Melodija: Peter Fink
Besedilo: Vera Šolinc