Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Na 4. Festivalu pod Pohorjem slavil Petovia kvintet

Letos smo v Oplotnici priredili že četrti Festival pod Pohorjem. Pred začetkom festivala smo se poklonili Tinetu Lesjaku in mu v spomin postavili spomenik, ki stoji v parku v Oplotnici. Slovesno sta ga odkrila župan Matjaž Orter in akademska kiparka Katja Majer.

petoviakvintet

Najprej je na festivalu zazvenela že tradicionalna viža Tu smo doma, ki sta jo ustvarila Tine Lesjak in Dušan Ravnjak. Zapeli in zaigrali so jo Bratje iz Oplotnice, Ansambel Vrt ter Oplotničani.

bratjeizoplotnice

Ljubitelji domače glasbe so v tekmovalnem delu prisluhnili devetim ansamblom:

Ansambel Gašperja Kavška,
Srčni muzikanti,
Ansambel Valovi,
Peklenski muzikantje,
Žurerji,
Ansambel Jarica,
Ansambel Roka Kastelca in
Ansambel Eks.

Vsak izmed njih se je predstavil z dvema skladbama. Sledil je revijalni del, ki je bil to leto posebej posvečen Tinetu Lesjaku ter Bratom iz Oplotnice. Nastopili so Ansambel Vrt in Bratje iz Oplotnice, ki se jim pridružil harmonikaš Davorin Hartman.

Poleg ostalih nagrad smo letos podelili unikatno plaketo Bratov iz Oplotnice, ki jo je oblikoval Rok Makovec, Brate pa lastnoročno za plaketo narisal Marjan Skaza. Seveda pa niso manjkale kamnite harmonike izpod rok Marjana Crniča. Podeljene so bile skupaj s plaketami.

Po mnenju strokovne komisije so absolutni zmagovalci postali Petovia kvintet. Prejeli so plaketo Bratov iz Oplotnice in nagrado za najboljši aranžma za pesem Polka za Tjaža (avtor besedila: Vera Šolinc, glasbe in aranžmaja: Luka Krof). Nagrajenci občinstva so postali ansambel Jarica (avtor besedila: Anita Zupanc, glasbe in aranžmaja: Matej Turinek). Matej Trstenjak je postal avtor najboljšega besedila za pesem: Zaljubljen sem v pesem (Ansambel Gašperja Kavška), najboljšo melodijo pa je ustvaril domačin Gašper Kušar iz Vitanja (ansambel Žurerji). Organizatorji smo veseli in ponosni, da nam je kljub težkim razmeram, ki so posledice epidemije, uspelo izpeljat prireditev. Zahvaljujemo se vsem obiskovalcem, ansamblom in donatorjem, da smo skupaj ustvarili še en prekrasen dogodek, kateremu bomo lahko prisluhnili in si ga ogledali v januarskih dneh leta 2021 na RTV SLO 1.

ansambelkavsek

ansambeljarica

zrerji

Pin It

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina