Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Predstavljamo vam skladbo, ki jo je posnel ansambel Igor in zlati zvoki prvič leta 1993. Takrat sta bili solistki Anka Frece in Jožica Svete. V najnovejši izvedbi slišimo kot solistko pevko ansambla Jelko Hafner.

zlatizvokijulij

 

Valček je delo je delo avtorjev Igorja Podpečana (glasba, aranžma) in Vere Šolinc (besedilo).

 

Ansambel tudi v svojem 28. letu delovanja zvest svojemu tipičnemu kvintetovskemu zvoku- takšnemu, kot sta ga pred šestimi desetletji skreirala brata Avsenik. Kljub občasnim glasbenim “izletom” z malce modernejšimi aranžerskimi prijemi je pred nami tipičen valček – skomponiran, aranžiran in izveden v stilu, kot smo ga bili vajeni v 80. letih prejšnjega stoletja.

 

Skladba ima svojo izvedbo tudi v nemškem jeziku- z naslovom “DIE SCHWALBEN KEHREN WIEDER.” in je del repertoarja na albumu za nemško govorno področje. Seveda pa bo slovenska različica na albumu za naše govorno področje tudi izšla na nosilcu zvoka- zgoščenki, morda tudi na vinilki. Če ne prej, ob bližajoči se 30-obletnici ansambla.

„KO VIHARJI ZAVRŠIJO“

glasba in aranžma: Igor Podpečan

besedilo: Vera Šolinc

v izvedbi ansambla IGOR IN ZLATI ZVOKI

BESEDILO

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje qrelpuie Pomagajte nam preprečiti SPAM!