Ansambel predstavlja skladbo in videospot za polko »Če bi veselic ne b`lo«

ansambel gregorja kobala1

Polka govori o vaški, vrtni veselici. Vse je lepo okrašeno, muzikanti so pripravljeni, za hrano in pijačo je poskrbljeno. Skladba se zbadljivo dotakne tudi deklet in fantov, ki se na veselici srečajo, bolje spoznajo in v ritmih polke zaplešejo. V skladbi pa se tudi sprašujemo kaj bi bilo če ne bi bilo veselic in kam bi šli vsi prijatelji. Če le teh ne bi bilo, potem marsikateri fant ne bi imel dekleta in vsi bi posedali samo doma.

Predstavitev
ČE BI VESELIC NE B'LO
Smo Ansambel Gregorja Kobala, nekateri nas že poznate, ostali pa ne skrbite- še bodo priložnosti. Smo petčlanska ekipa in prihajamo iz različnih koncev Slovenije. Po navadi kar posplošijo in rečejo da prihajamo iz Primorske- no tukaj je malo resnice, saj naš Gregor prihaja iz Cola pri Ajdovščini. Vsi ostali pa smo iz bolj osrednje-slovenske regije vse od Kamnika, Moravč, Domžal do Selške doline.
Skladba »Če bi veselic ne b'lo« ni skladba, ki bi jo javno predstavili prvič. Z njo smo že nastopili na Festivalu Cerkvenjak 2019. Je prva avtorska skladba izvedena na klavirski harmoniki. Sedaj pa jo je videospot še dodatno obogatil in nastala je lepa celota, katero si lahko že lahko ogledate na našem youtube kanalu. Za snemanje skladbe je poskrbel Tadej Mihelič- Mmedia, ki vedno poskrbi za vrhunski izdelek in sproščeno vzdušje.
Polka govori o vaški, vrtni veselici. Vse je lepo okrašeni, muzikanti so pripravljeni, za hrano in pijačo je poskrbljeno. Skladba se zbadljivo dotakne tudi deklet in fantov, ki se na veselici srečajo, bolje spoznajo in v ritmih polke zaplešejo. V skladbi pa se tudi sprašujemo kaj bi bilo če ne bi bilo veselic in kam bi šli vsi prijatelji. Če le teh ne bi bilo, potem marsikateri fant ne bi imel dekleta in vsi bi posedali samo doma.
Smo pa v ansamblu veliko razmišljali, da smo to skladbo še bolje predstavili ravno v času, ko je situacija ravno taka da je onemogočeno imeti veselice in je druženje omejeno. Gre za čas ko moramo biti strpni in res lahko samo upamo, da bomo spet čimprej vsi skupaj in se bomo zabavali v ritmih glasbe. Vsi člani Ansambla namreč ob javnih nastopih neizmerno uživamo. Širjenje svoje glasbe in melodij, nasmejani obrazi, ples do jutranjih ur so naša motivacija, katera nas ob vsakem končanem nastopu spet spodbudijo, da se veselimo naslednjih.
Kljub temu pa, da je nastopanje omejeno, naš Ansambel ne počiva. Odločili smo se, da bomo čas izkoristili za ustvarjanje in vajo predvsem naših avtorskih skladb. Gregor ima ogromno zamisli in komaj čakamo da Vam spet predstavimo kaj novega!

Če bi veselic ne b`lo
Glasba: Gregor Kobal
Besedilo: Vera Šolinc
Aranžma: Gregor Kobal