24. festival Slovenska polka in valček 2020, na katerem so Špadni fantje dosegli zavidljivo drugo mesto med osmimi valčki z naslovom njihovega valčka »Tvoje ljubezni dotik«, avtorja melodije Roka Švaba in avtorice besedila Vera Šolinc.

spadni fantje

Samo dve točki so zmanjkali do zmage, kar jih je še toliko bolj razveselilo, saj je to za debitante v finalu tako velika festivala velik uspeh in smernica, da delajo v pravo smer.

Izjava vodja ansambla Špadnih fantov Mateja Ščeka: «Lansko leto smo se v okviru oddaje Slovenski pozdrav - nova generacija po vseh preprekah in omejitvah lahko v živo predstavili samo enkrat.

Želja po predstavitvi na tem festivalu je v nas tlela dolgo časa, zato smo sedaj res počaščeni, hvaležni in veseli, da smo, kljub drugačni realizaciji finala festivala, lahko bili del te zgodbe.

Vsekakor gre največja zahvala strokovni komisiji za vse spodbudne komentarje, konstruktivne kritike in lepe ocene. Zavedamo se, da smo tudi z uvrstitvijo na drugem mestu dosegli veliko in nas to še dodatno spodbuja da vztrajamo, se trudimo in delamo v tej smeri naprej.

Naš valček seveda v prvi vrsti poklanjamo vsem poslušalcem. Upamo, da bo všečen valček poslušalcem, da ga boste lepo sprejeli in radi poslušali ob nežnih trenutkih doma, na poti, kot zahvalo ali čestitko svojim najdražjim. Še enkrat hvala vsem. Ostanite zdravi.«

Pesem je napisana kot zahvala in čestitka in upamo, da se bo med ljudmi prijela, da jo bodo vzeli za svojo, da se jih bo dotaknila. Z valčkom smo bili sprejeti na festival SPV in se uvrstili v finale. Pesmi smo dodali, tokrat prvič v lastni produkciji, tudi video podobo.«

PODATKI O SKLADBI:

Naslov skladbe: Tvoje ljubezni dotik

Avtor glasbe: Rok Švab

Avtor besedila: Vera Šolinc

Priredba: Rok Švab