Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Ansambel DIREKT prihaja s Primorske in sicer iz okolice Ilirske Bistrice ter Pivke.

direkt sanjam1

Sestav šteje pet članov starih od 16 do 21 let:
- Andraž Štemberger (harmonika, vokal),
- Nejc Frank (trobenta, vokal),
- JonAn Herlič (trobenta, vokal),
- Kristian Jenko (kitara, vokal),
- Martin Rojc (bariton, bas kitara, vokal)

V sodelovanju z glasbeno založbo Trstenjak, Matejem Trstenjakom, Lovrom Sadekom, Martinom Juhartom ter Mikeom Orešarjem so posneli svojo prvo lastno skladbo z naslovom SANJAM, SANJAM.
"Ta skladba res ni komplicirana in verjamemo, da se bo o njej še marsikomu sanjalo.", pravijo v smehu člani ansambla. V videospotu se pojavijo tudi plesalke plesne šole NINA, med orhidejami pa se je sprehajala Katja Grobelnik, ki ste jo lahko že zasledili v televizijskih oglasih.

Avtor besedila: Matej Trstenjak, Lovro Sadek
Avtor glasbe: Lovro Sadek
Avtor aranžmaja: Lovro Sadek, Martin Juhart, Mike Orešar
Izdano pri glasbeni založbi Trstenjak
Videoprodukcija: Prizmatory in Glasbena založba Trstenjak

 

Člani ansambla Direkt so se med seboj poznali že od prej. Na začetku so Andraž, Nejc in Martin ustvarili trio zasedbo, ki je bila bolj za hobi ali zabavo, vendar se je to ob priključitvi Kristiana in Jon Ana prelevilo v bolj resno zadevo. Imeli so nekaj težav pri odločanju o imenu ansambla, saj so imeli v načrtu kar nekaj dobrih idej, vendar so se na koncu odločili za ime Direkt.

Pod tem imenom so se prvič zbrali lansko leto aprila v teh čudnih »koronskih« časih in se javnosti predstavili s priredbo pesmi Dareta Kavriča »Nekoč, ko se bodo gostilne odprle«. Takrat so prvič poželi ogromno zanimanja na socialnih omrežjih in dobili prva povabila na nastope.

 

Pojejo štiriglasno in nastopanja na malih kot tudi večjih odrih so že navajeni. Kot ekipa se zelo dobro ujamejo, saj se že več let osebno poznajo. V največji meri preigravajo slovenski repertoar narodno-zabavne glasbe, katera jim je najbolj pri srcu. Včasih pa se uporabi tudi tuji repertoar, v največji meri hrvaška zabavna glasba, kajti živijo ob slovensko-hrvaški meji in je vpliv sosednje glasbe močno prisoten pri njih.

Njihova največja posebnost je ta, da niso, tako kot vsi ostali klasični kvinteti v sestav vključili klarineta, ampak so dodali dodatno trobento.

Vsi so obiskovali osnovno glasbeno šolo, Kristian, Jon An in Martin pa svoje glasbeno šolanje nadaljujejo na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Joan An in Nejc pa sta tudi člana trubaške skupine iz Postojne - Pivo in čevapi.

Največ nastopajo na različnih rojstnodnevnih zabavah, porokah, veselicah, so pa veseli tudi ostalih priložnosti. V spominu jim je najbolj ostala veselica iz Topolca, kjer so skupaj z Ansamblom Šepet priredili nor poletni “žur”. Poleti so se z ansamblom odpravili na dopust na hrvaško obalo, kjer so iz čiste potegavščine zaigrali nekaj pesmi in tudi tam takoj povzeli veliko pozornosti. Od takrat se je zanimanje za njihov ansambel povečalo tudi na Hrvaški strani, kjer so imeli že lepo število nastopov (poroke, rojstni dnevi…).

Kot zanimivost namigujejo, da pripravljajo že naslednjo skladbo, ki bo ugledala luč sveta predvidoma v začetku poletja tega leta, tako da se bo o njih še pisalo.

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje gsrpgcgh Pomagajte nam preprečiti SPAM!