Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Harmonikarice in harmonikarji Glasbene šole Bučar so pretekli četrtek nastopili na zelo odmevni košarkarski tekmi med Slovenijo in Hrvaško.

bucar3

Tekma je potekala v dvorani Stožice, v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2023. Harmonikarice in harmonikarji so na povabilo Košarkarske zveze Slovenije, razporejeni po celotni dvorani, zaigrali skladbo V dolini tihi. Vseh skupaj jih je bilo kar 50. Cela dvorana je ob igranju Simona Bučarja, s svojim velikim harmonikarskim orkestrom, prepevala skladbo od začetka do konca. Slovenskim košarkarjem so tako že na začetku tekme dali energijo za odlično igro, in seveda na koncu za odločno zmago proti Hrvaški. Za Glasbeno šolo Bučar je izvrstna izkušnja, katere vse učenke in učenci, ki so se udeležili nastopa, zagotovo ne bodo nikoli pozabili. Vodja šole, Simon Bučar, je na enem izmed družbenih kanalov zapisal: "Kakšna čast! Hvala, hvala, hvala košarkarji, Košarkarska zveza Slovenije in celotna Slovenija za tole! Mi smo uživali do nebes".

bucarbucar1

Sicer pa v Glasbeni šoli Bučar ne mirujejo. Že deset let so verjetno ena izmed najbolj aktivnih glasbenih šol pri nas. Vsem dobro poznani po uspešnih sodelovanjih s slovenskimi glasbeniki, so na zadnji šolski dan izdali venček imenovan Uspešnice Čukov, katerega so posneli skupaj s priznano glasbeno skupino Čuki. Konec meseca avgusta pa se ob praznovanju 10. obletnice glasbene šole in njihovih glasbenih pohodov, odpravljajo na vrh Slovenije. Na Triglavu bodo zazvenele harmonike učenk in učencev Glasbene šole Bučar zadnji avgustovski vikend. Seveda pa pridno vpisujejo v novo šolsko leto, za katero imajo kot vsako leto polno novih idej in planov, ki jih bodo realizirali skupaj s svojimi učenci.

bucar4bucar5

bucar2

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje uykqhyfx Pomagajte nam preprečiti SPAM!