Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

FANTJE S'POD ŠILENTABRA SO DOBITNIKI SREBRNEGA ZMAJA IN ŠIFRERJEVE PLAKETE ZA NAJBOLJŠO VOKALNO IZVEDBO NA FESTIVALU VURBERK 2022

fantje spod silentabra

Ansambel Fantje s'pod Šilentabra so dobitniki dveh nagrad in sicer: nagrade za 2. mesto kip SREBRNEGA ZMAJA in ŠIFRERJEVE PLAKETE ZA NAJBOLJŠO VOKALNO IZVEDBO na Vurberškem festivalu 2022. Tokrat se fantje predstavljajo s svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom »POGREŠAL TE BOM PRIJATELJ MOJ«, s katero so se predstavili na letošnjem Vurberškem festivalu v petek, 24.06.2022. Besedilo za skladbo je ustvarila VERA ŠOLINC, glasbo in aranžma pa je napisal ROK ŠVAB.

Izjava harmonikarja Davida Penka: »Skladba govori o ljudskem godcu, natančneje Pohorskem godcu Tinetu Lesjaku.

Ko je Rok Švab šel iz pogreba prijatelja Tineta Lesjaka je nastala točno ta melodija s prvo frazo besedila refrena » Pogrešal te bom prijatelj moj«.

Besedilo za skladbo je ustvarila do končne verzije Vera Šolinc.

Ker Rok ni našel primernega ansambla za izvedbo, je skladba nekaj časa "samevala v predalu".

Z Rokom sva na enem izmed snemanj pogovarjala v smeri, da bi ansambel potreboval kakšno svojo avtorsko skladbo, ker smo do sedaj Fantje s'pod Šilentabra snemali samo Slakove priredbe.

Ko je Rok predstavil skladbo je bila ta fantom takoj všeč. Skladbo smo posneli in jo prijavili na festival Vurberk 2022.

Skladba je bila v mesecu maju predstavljena na predizboru v Podnanosu, kjer smo prejeli nagrado občinstva za najvšečnejši ansambel in vstopnico v finale Vurberškega festivala.

Tudi tukaj smo Fantje s'pod Šilentabra nastopili več kot uspešno.

Domov smo namreč prinesli dve nagradi in sicer; 2. mesto kip SREBRNEGA ZMAJA in ŠIFRERJEVO PLAKETO ZA NAJBOLJŠO VOKALNO IZVEDBO.

Obljubljamo, da se še bomo trudili ter peli in igrali s srcem, saj to največ šteje. Hvala vsem za podporo. Želimo vam eno krasno poletje.«

 

PODATKI O SKLADBI:
Naslov skladbe: Pogrešal te bom prijatelj moj
Glasba: Rok Švab
Besedilo: Vera Šolinc
Priredba: Rok Švab

 

 

Skladbo slišite na radiu Sloven'c

https://radioslovenc.si/

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje wualfarm Pomagajte nam preprečiti SPAM!