Po uspešnici Vino in kitara, katere videospot ima po dobrem mesecu več kot 430 tisoč ogledov na YouTubu, sta Špela Grošelj in Domen Kumer znova združila moči. A tokrat sta v goste povabila fante iz zasedbe Il Divji.

Špela Grošelj, Domen Kumer in Il Divji so združili moči in posneli novo božično pesem Za božič tebe si želim. Domen nam je zaupal, da je pesem nastala že lani in da je čakala pravi trenutek, da ''pogleda iz predala''.

maxresdefault

"Ko je Špela slišala pesem, jo je, podobno kot s pesmijo Vino in kitara, pograbila z vsemi štirimi (smeh)," ob izidu pove Domen, ki je za pesem napisal glasbo. Besedilo je napisala Saša Lendero, njen izbranec Miha Hercog pa je naredil aranžma.

Domen Kumer in Špela Grošelj sta po uspešnici Vino in kitara znova združila moči.FOTO: Tibor Golob

"Na začetku ni bilo planirano, da se bom pridružil Špeli in Il Divjim. Tisto noč, ko je Špela pri meni snemala vokale, je klical Jan Plestenjak in naju oba prepričal, da bi bilo dobro, če sem poleg Špele in Il Divjih v tej skladbi kot izvajalec še jaz. In tako je nastal trio."

 

Špela Grošelj, Domen Kumer in Il Divji so združili moči.

Špela je Žigo, člana skupine Il Divji, poznala že prej, saj z njim tudi poslovno sodeluje, ostale fante pa je spoznala pred kratkim:"Fante poznam šele en teden in moram reči, da smo se hitro ujeli. Bilo nam je namenjeno, da naredimo skupaj pesem in da imamo ta trio, ki je več kot očitno ljudem všeč glede na število ogledov in odzivov, ki jih prejemam," pove Špela, videospot pa ima v enem dnevu že več kot 84.000 ogledov na YouTubu.

Druščina pa je imela kar nekaj težav z izbiro ustreznega naslova pesmi: "Vsak je imel svojo idejo. Mislim, da je naslov Za božič predlagal snemalec Matjaž, nato pa sta piko na i dodala še Saša Lendero in Mihael Hercog. Naslov je dober, iskren, ravno takšen, kot je naša pesem." Nova božična pesem pa je dobila tudi videospot. Žiga, Matija, Klemen, Aleš in Lojzi, strastni pevci iz Štajerske, so nam še zaupali, da so spot posneli v enem dnevu. "Pogoji nam niso bili najbolj naklonjeni, ampak smo dokazali, da se da, če se tega lotiš strokovno, poslovno in z upoštevanjem vseh odlokov. Snega še ni bilo, je pa bilo zelo mrzlo, tako da so tiste umetne snežinke na koncu praktično realne. Vsekakor pa je samo snemanje ena čudovita anekdota o pozitivnih ljudeh, novi izkušnji in dobri pesmi zaviti v lep, preprost videospot."

Veseli december bo letos zagotovo precej drugačen za glasbenike, ki so ga običajno preživeli na odrih. "Decembrski prazniki mi pomenijo zelo veliko. Odkar se spomnim, smo z družino zmeraj praznovali božične praznike. Tako da sem glede teh zadev kar tradicionalen ... Poleg zdravja si želim še, da bi se situacija, ki je nastala zaradi covida-19, čim prej umirila, da grem lahko spet z bandom na odre," priznava Domen.

Il Divji, ki letos praznujejo 10. obletnico delovanja, bodo za letošnje praznike prvič po nekaj letih doma: "Vsi nastopi so odpadli. Na neki način smo žalostni, ampak zelo veseli, saj ni lepšega kot biti v družbi domačih, doma, ob dobri hrani in lepih, toplih trenutkih.