Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Mlada primorska skupina Jastrebi predstavlja svojo drugo avtorsko skladbo z naslovom 'Naj se pije', za katero pa tudi sami poudarjajo, da je resnično prava žurerska himna.

jastrebi

Petčlanska skupina, ki jo sestavljajo štirje fantje in dekle je prvič opozorila nase leta 2019 s pesmijo 'Ena iz Ljubljane', zdaj pa svojo glasbeno pot nadaljuje v še bolj divjih ritmih. Njihov zven spominja na legendarne Don Juane, v podobnem stilu pa je tudi njihova čisto sveža skladba 'Naj se pije'.

 

»Gre za žurersko pesem, ki spominja na dobre stare čase. Pesem je bila v celoti zamišljena, posneta in izvedena sredi korona krize. Prvotna ideja komada je bila, da ga izdamo, ko bo konec trenutne korona krize in bo vse tako, kot je bilo nekoč. V smislu, Naj se pije in nazdravlja uspešni zmagi nad korona virusom«

Patrik Prelec

(pevec in vodja skupine)

 

A seveda si nihče ni mislil, da bo pandemija trajala toliko časa in ker so željni ustvarjanja, so se odločili, da pesem objavijo med prvomajskimi prazniki v upanju, da bomo vsi kmalu spet na starih tirnicah.

Jastrebi svojo pot nadaljujejo z isto avtorsko in produkcijsko ekipo. Pod novo skladbo se ponovno podpisujeta člana uveljavljene skupine Zvita Feltna Blaž Gec in Žan Janežič, pri čemer je Blaž prispeval glasbo, Žan pa sodeloval pri pisanju udarnega besedila. Za produkcijo in aranžma je zopet poskrbel Blaž Hribar v sodelovanju z Gecom, videospot pa je tokrat delo Luka Zailaca.

 

»Spot smo snemali v Novi Gorici, na obali v Izoli, na krasu v Dutovljah, ter nekaj tudi v Goriškem zamejstvu. Snemali smo 5 dni, najprej sami, zadnji dan pa se nam je pridružila še celotna igralska zasedba. Res smo bili presenečeni nad odzivom. Punce so prišle iz cele Slovenije in k sreči takrat še ni bilo policijske ure, saj drugače nekaterim ne bi uspelo pravočasno priti domov« nam je zaupal Patrik.

Projekt je po njihovih besedah tokrat zahteval res veliko organizacije, na srečo pa so imeli ob sebi tudi svoje tonske tehnike, ki jih spremljajo tudi na nastopu, da so jim lahko priskočili na pomoč.

»Medtem, ko smo mi snemali v Izoli, so nam tehniki pripravljali prostor v kleti Lisjak v Dutovljah. Zelo smo hvaležni celotni ekipi in vsem udeleženim za pomoč pri nastanku čudovitega izdelka in seveda imenitnega vzdušnja. Konec koncev je najpomembnejše, da se imamo dobro« še doda Patrik.

 

»Želimo si, da bi lahko svojo glasbo ponovno izvajali v živo, saj nas to res veseli. Življenje brez glasbe in koncertov namreč ni preveč zabavno, a verjamemo, da bo kmalu bolje«

nam je za konec še povedala pevka Vanesa.

 

Upamo, da bo kmalu res tako in bomo tako na njihovo novo skladbo lahko peli, pili in plesali tudi v živo.

 

JASTREBI SO:

Patrik Prelec – glavni vokal, kitara

Andraž Prelec – vokal, bas

Vanesa Prelec – vokal, klaviature

Matevž Sosič - harmonika

Martin Pegan - bobni

 

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje kzjsqoyk Pomagajte nam preprečiti SPAM!