Kvatropirci - Mila

Kvatropirci predstavljajo pesem Mila, ki kot prva napoveduje izdajo novega albuma, ki ga pripravljajo ob 10. obletnici nastopanja. Pesem Mila posvečajo vsem, ki so že imeli kdaj zaradi ljubezni strgana krila, a še vedno verjamejo v tople, povezane in globoke osebne odnose.

kvatropirci mila1

Kvatropirci noro verjamejo v ljubezen in njeno mistično moč. In le kako bi vam lahko pričarali lepši mozaik mistike kot z glasbo in čudovito kuliso Benetk, kjer so posneli video podobe aktualne skladbe.

Pod zvočno podobo in avtorstvo skladbe Mila se tokrat podpisuje kitarist Kvatropircev, Samo Kališnik, besede pa je v ljubezensko obarvane rime stkala njegova partnerica, Jasmina Šmarčan. Videospot za skladbo so fantje v začetku maja snemali na, za "normalne čase" seveda nerazumljivo, praznih ulicah Benetk. Glavno žensko vlogo je odigrala slovenska miss športa 2018 in influencerka Dora Markun.

V videu se prepletajo lepote Benetk in njihova značilna kultura, kreativna avtorja video podobe, Matic Plevel in Matjaž Kosmač, pa sta poleg stvarnega sveta želela izpostaviti še eno dokaj aktualno tematiko v moderni družbi in sicer pomanjkanje iskrenih, globokih, čutečih medsebojnih intimnih odnosov. In prav slednje je razlog zakaj glavno igralko dobršen del spota spremljamo s tipično beneško obrazno masko na glavi. Ta še bolj poudari odsotnost, odtujenost in hladnost površinskih odnosov.

Kot smo že omenili, Kvatropirci v letu 2021 praznujejo desetletnico delovanja. Ob tej priložnosti pripravljajo koncertno turnejo po Sloveniji, ki bo nosila pomenljivo ime 10za10, pričela pa naj bi se 15. julija s koncertom v Ormožu. Za te koncerte pripravljajo poseben, popolnoma novo postavljen program in sicer bodo poleg svojih uspešnic izvedli tudi nekaj največjih slovenskih pop-rock hitov v spremljavi 5 članske skupine vrhunskih slovenskih glasbenikov. Absolutno bo to koncertni spektakel ki ga ne gre zamuditi. Vse aktualne informacije v vezi koncertne turneje, novih skladb in novega albuma pa bodo seveda objavljene na socialnih omrežjih skupine Kvatropirci.