PEČENO KISLO ZELJE Z MLETIM MESOM
- Podrobnosti
- Kategorija: Kuhajmo skupaj
- Objavljeno: Nedelja, 20 Januar 2019 12:39
- Napisal Radio Sevnica
Pečeno kislo zelje z mletim mesom je jed, ki jo pripravimo v pečici. Jed je odlična ideja za vse tiste, ki bi iz kislega zelja radi naredili nekaj novega.
Sestavine za 4 osebe ;
500 g kislega zelja
1,5 žlice olja
1 čebula
400 g mlete svinjine
2 lovorjeva lista
3 jajca
150 ml kisle smetane
150 ml mleka
0,75 žličke soli
0,5 žličke mletega črnega popra
0,5 pikantne klobase
Priprava
1
Kislo zelje stresemo na cedilo, ki ga postavimo nad večjo skledo. Kislo zelje poskusimo, in če se nam zdi prekislo, ga speremo v cedilu pod tekočo vodo. Zelje dobro odcedimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
2
V ponvi segrejemo olje, na katerem prepražimo čebulo. Ko čebula postekleni in se zmehča, dodamo mleto meso, lovorjev list, poper in sol. Meso med mešanjem pražimo toliko časa, da se lepo zapeče z vseh strani.
3
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Globok ognjevaren pekač dobro namastimo z oljem. Po dnu pekača razporedimo plast kislega zelja. Na kislo zelje dodamo mleto meso in ga enakomerno razporedimo po celotnem pekaču. Mleto mesto prekrijemo s plastjo kislega zelja.
4
V skledi zmešamo kislo smetano, mleko, jajca, ščepec soli in popra. Z ročno metlico dobro premešamo in mešanico prelijemo po zelju v pekaču. Pekač za približno 30 minut potisnemo v ogreto pečico.
5
Klobaso narežemo na kolobarje, ki jih razpolovimo. Po 30 minutah pekač vzamemo iz pečice. Po zelju razporedimo kose klobase. Pekač še za približno 15 minut potisnemo v ogreto pečico.
6
Ko je jed pripravljena, jo serviramo na krožnike in ponudimo skupaj z domačim kruhom ali izbrano prilogo.