Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Ocvirkovca

Šebrelje, je slikovit kraj med Idrijo in Tolminom in prav od tam tudi izvira OCVIRKOVCA

Za pripravo ocvirkovce potrebujemo:

TESTO

  • 1 kg moke,
  • 5-6 dl tople vode,
  • kocko svežega kvasa (42 g),
  • sol,
  • 3 žlice olja.

Nadev:

  • mast ali olje,
  • 1 čebula,
  • 450 g prekajenega svinjskega flama ali svinjskih reber,
  • luštrek.

Postopek:

Iz moke, kvasa, olja, soli in tople vode ugnetemo kvašeno testo, ki ga oblikujemo v hlebček, pokrijemo s čistim prtičem in pustimo, da na toplem mestu vzhaja približno 1 uro.

Medtem ko testo vzhaja, pripravimo nadev. Na masti ali olju posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo na koščke narezano meso, vse skupaj na hitro popražimo, začinimo s sesekljanim luštrekom in odstavimo. Pripravljen nadev ohladimo.

Vzhajano testo na pomokani delovni površini razvaljamo za palec debelo. Po testu enakomerno potrosimo ohlajen nadev, potem pa testo zvijemo v dolg svaljek, ki ga zvijemo in položimo v namaščen pekač. Zvitek na več mestih prebodemo z nožem ali pletilko in pečemo v pečici, ogreti na 190 stopinj Celzija, približno 45 minut.

Pečeno ocvirkovco narežemo na rezine. Ponudimo toplo ali hladno.

ocvirkovca

 

Pin It

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina