Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

No pa gremo pripraviti in nato skuhati nekaj domačega in okusnega. Hrana za vsak želodec. Dejansko imamo vse potrebno doma, seveda, če živimo na podeželju.

Sestavine za 4 osebe

  • olje
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • peteršilj, sol in poper
  • 1 pest bučnih semen
  • paradižnikova mezga
  • instant polenta
  • košček masla
  • 2 žlici naribanega parmezana

Postopek

Česen in čebulo olupimo, sesekljamo in popražimo na malo olja, da čebula postekleni.

V skledi zmešamo meso in začimbe. Iz zmesi oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v nasekljanih bučnih semenih. Mesne kroglice popečemo na olju.

V ponev s česnom in čebulo dodamo paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo, dodamo popečene mesne kroglice in kuhamo na zmernem ognju vsaj 20 minut.

V loncu zavremo vodo in jo osolimo. Dodamo košček masla. V krop med nenehnim mešanjem stresemo polento in jo skuhamo. V kuhano polento vmešamo parmezan.

Na krožnike najprej serviramo kroglice in omako. Dodamo polento in pripravljeno jed postrežemo.

polenta mesne krogljice

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje ghpekwpx Pomagajte nam preprečiti SPAM!