Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Matevž in kislo zelje

Še je zima in tako se tudi prileže hrana po domače in iz domače zaloge. Sicer je Matevž lahko na jedilniku skozi vse leto, oziroma je celo priporočljivo, ker je kislo zelje še kako zdravo za naše telo.

Matevž s kislim zeljem in sv.zarebrnico

Potrebujemo za eno osebo!!!

  • gorčica
  • 2 čebuli ali česen
  • 1 kg kislega zelja
  • 500 g fižola -kuhanega
  • 4 krompirje-kuhane
  • sv.zarebrnica ali klobase, suho meso
  • ocvirki

PRIPRAVA

Matevž: skuhamo krompir v kosih, odcedimo vodo in ga spasiramo.Skuhamo fižol , pasiramo in shranimo nekaj fižolove vode. Prepražimo čebulo na masti ( ocvirki), dodamo pasiran krompir, pasiran fižol in zalijemo z fižolovo vodo, toliko da dobimo gost pire dušio 10 minut. Če hočemo dober matevž mora biti mase fižola več kot krompirja.
Kislo zelje: prepražimo čebulo , dodamo kislo zelje, zalijemo z malo vode in počasi dušimo do mehkega.Večkrat pomešamo, če je potrebno še zalijemo z vodo in po okusu solimo..
Sv.zarebrnica: meso posolimo,dodamo česen v prahu in premažemo z gorčico. Čez nekaj časa meso počasi pečemo na žar ponvi, da se nam ne izsuši zalivamo s pivom.
Ko postrežemo na krožniku matevža še rahlo zalijemo s popraženimi ocvirki.

 

matevz zelje

 

DOBER TEK

 

Pin It

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina