15 KIL NESREČE JE KNJIGA, KI TI DA MOTIVACIJO! Avtorica, manekenka Bojana Ivanović, v knjigi opisuje lastno borbo s kilogrami in daje upanje ljudem, ki gredo skozi podobno izkušnjo.

bojana

Pravijo, da najboljše knjige nastanejo, ko pišemo iz lastnih izkušenj. Tako je nastala tudi knjiga 15 kil nesreče, avtorice Bojane Ivanović, nekdanje manekenke, ki se je v enem letu zredila za 15 kilogramov. Knjiga je namenjena vsem, ki si želijo spremembe in hkrati izboljšati svoje življenje. Bojana je povedala: »Knjigo sem napisala, da razložim kako uničujoča so za nas prepričanja in vzorci, ki jih nosimo od otroštva in da je to pravzaprav velik del razloga, da ne dosegamo uspehov. Pomembno je slediti sebi in početi to kar nas veseli«. Avtorica je prišla do teh ugotovitev in odstranitev negativnih prepričanj ravno zato, ker se je zredila in se je bila prisiljena soočiti sama s seboj. »Sprememba je bila nujno potrebna, če ne bi totalno razpadla«, je še zaupala.

Bojana, ki je šla skozi težko bitko sama s sabo, pravi: »Nisem želela, da bi to bila le še ena navadna knjiga o hujšanju, temveč sem želela pokazati, da je v življenju mogoče postati tudi zmagovalec in da ni treba zapraviti življenja v mišljenju, da si zguba, ki ji ne uspe nič. Želela sem, da je moja zgodba navdih za vse, ki si želijo od življenja nekaj več, ki si želijo uresničiti svoje sanje, pa si ne upajo ali ne znajo.«

V prvem delu knjige je avtorica opisala svojo zgodbo, drugi del knjige pa je v obliki vprašalnika namenjen bralcem, da spoznajo katera so njihova negativna prepričanja in vzorci, ki jih ovirajo pri doseganju ciljev in kaj si pravzaprav želijo početi v življenju. Dodala je še poglavje- ključna načela uspeha - to so vsa načela, ki so skupna vsem ljudem, ki so uspešni in srečni. Po prebiranju mnogih knjig na področju osebne rasti je izluščila teh 13 ključnih načel, ki jih moramo za uspeh upoštevati ne glede na to na katerem področju si želimo uspeti.

In kakšna je pravzaprav zgodba Bojane Ivanović ...

Iz mirne, tihe, sramežljive deklice, kakršna je bila večino svojega otroštva in mladosti, se je potem, ko je dopolnila 18 let, končno začela spreminjati. Postala je bolj samozavestna, začela se je ukvarjati z manekenstvom, se udeležila nekaj lepotnih tekmovanj, med drugim je bila šest let Playboyeva zajčica, že od majhnega pa je rada pela in pisala. Po manekenski karieri pa je sledil velik preobrat v njenem življenju. Potem, ko se je le v enem letu zredila za neverjetnih 15 kilogramov, se je njeno življenje ustavilo. Šla je čez slabe in depresivne trenutke, o čemer opisuje v knjigi. S kilogrami se je bojevala kar nekaj let. »Ko sem se končno zavedala, kaj sem naredila svojemu telesu, se je v bistvu šele pričel najbolj mučen del, vsaj zame osebno. Znašla sem se v začaranem krogu nenehnih vzponov in padcev pri poskusu hujšanja, ti neuspehi pa so me vodili v vedno večji obup in depresijo. Ni mi bilo jasno zakaj za vraga vedno, ko mi že uspe lepo shujšati, zafrknem in se zopet zredim. Postalo mi je jasno, da mora biti za tem nekaj več kot le to, da sem morda enostavno prelena ali premalo motivirana in pričela sem raziskovati kaj bi lahko bil vzrok tem mojim nesmiselnim dejanjem. Začela sem delati na sebi in na svoji osebni rasti in skozi ta proces sem spoznala, kako uničujoča so bila zame pravzaprav prepričanja, ki sem jih nezavedno, pa tudi v neki meri zavedno, vlekla še iz otroštva. Že kot majhna deklica sem namreč bila prepričana, da sem zguba in da mi nikoli ne bo nič uspelo. Na podlagi teh prepričanj so se mi nato tudi odvijale situacije v življenju, le da se tega takrat sploh nisem zavedala. Dojela sem, da bom morala najprej spremeniti svoja prepričanja in vse te negativne vzorce, ki so me vlekli k propadu, če bom dejansko zares želela shujšati«, je svojo zgodbo zaupala nekdanja manekenka.

Ko se je uspela izkopati iz najhujšega, se je rodila ideja za knjigo. Sprva je želela le napisati svojo zgodbo o hujšanju, vendar jo je skozi pisanje čedalje bolj vleklo v motivacijsko smer. Tako je nastala knjiga 15 kil nesreče, ki je že navdihnila številne bralce, saj je prvi ponatis že pošel.

Knjigo lahko naročite na spletni strani www.bojanaivanovic.com. Z malo sreče, pa boste ob knjigi prejeli še zvezek idej ali zvezek za zapisovanje lepih misli.

Če ne veš, ali je knjiga 15 kil nesreče zate, poglej, če si vsaj enkrat odgovoril/a pritrdilno:

· Si želiš nekaj več od življenja.

· Še nisi tam, kjer bi rad/a bil/a.

· Imaš svoje sanje in skrite potenciale, pa si jih ne upaš pokazati in uresničiti.

· So ti rekli, da si zguba in da ti nikoli ne bo nič uspelo.

· Ne najdeš izhoda iz trenutne situacije, ki te pesti.

· Opažaš, da si depresiven/a in nimaš volje do življenja.

· Si izgubil/a upanje, da bo nekoč bolje.

· Vedno znova doživljaš neuspehe in ponavljaš iste napake (na osebnem in poslovnem področju).

· Se soočaš z viškom kilogramov in nikakor ne uspeš shujšati.

· Je hrana tvoja tolažba.

· Se počutiš kot bi hrana bila tvoja droga in ne zmoreš brez nje?

· Ješ, ko si žalosten/a, osamljen/a, te je strah, si jezen/a, razočaran/a? To so znaki odvisnosti od hrane in čustvenega prenajedanja.

 

Kaly Kolonič

Agencija Ekskluzivno

www.ekskluzivno.si