Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Zaščita Bayerisches Bier, grške fete, šampanjca, Gorgonzole in Polske Wódke na Kitajskem

Evropski parlament je včeraj zvečer prižgal zeleno luč za dogovor med EU in Ljudsko republiko Kitajsko, ki ščiti 100 evropskih živilskih izdelkov z geografskimi označbami pred imitacijami in zlorabo oznake na Kitajskem. V zameno bo 100 kitajskih izdelkov uživalo enako zaščito v Evropi.

sporazum kitajska eu

„Bayerisches Bier, grška feta, šampanjec, Gorgonzola, Polska Wódka in drugi .... EU izvaja konkretne ukrepe za zaščito pristnosti in pravic intelektualne lastnine naših izdelkov s podpisom. Ta sporazum je tudi jasno sporočilo podjetjem: ne bojte se trgovine s Kitajsko. Z angažiranjem, ki temelji na pravilih, lahko pride do pomembnih gospodarskih koristi, «je dejal poslanec Evropskega parlamenta Iuliu Winkler, podpredsednik Odbora za trgovino Parlamenta, ki se je o besedilu pogajal v imenu Evropskega parlamenta.

Leta 2019 je bila Kitajska tretja največja destinacija za evropske kmetijske in živilske izdelke, vredna 14,5 milijarde EUR. Novi sporazum s Kitajsko bo pomagal povečati evropski izvoz tam.

»To je prvi trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Kitajsko. Ustvarjamo zaupanje, da si utiramo pot do poglobljenega sodelovanja. V času zapletenih odnosov s Kitajsko pošiljamo pozitivno sporočilo, «je dejal evropski poslanec Christophe Hansen, tiskovni predstavnik skupine EPP za mednarodno trgovino.

Parlament je poleg zelene luči za to besedilo sprejel tudi resolucijo, v kateri Kitajsko poziva, naj pozitivno sodelovanje razširi na tekoča pogajanja o dvostranskem investicijskem sporazumu in na druge občutljive teme, kot so spoštovanje človekovih pravic, varstvo podnebja ali industrijske subvencije.

»Seveda Kitajski ne dajemo praznega čeka. Država mora napredovati na številnih področjih in izpolniti zaveze, sprejete med pogajanji. Spremljali bomo pravilno in učinkovito izvajanje sporazuma. Skupina EPP namesto da bi se igrala igre "poimenovanja in sramotenja", raje Kitajsko zavezuje k pravilom in ustvarja vzajemno koristne pogoje za gospodarsko rast. Ta sporazum je odlično izhodišče za to, «je zaključil Winkler.

Pin It

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina