Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Kot sta v preteklosti opredelila znana novinarja, je že George Orwell zapisal: “Če svoboda res sploh kaj pomeni, pomeni to, da imaš pravico povedati ljudem to, česar nočejo slišati.”

nikolaus neumayer

Kot kaže pa tudi nemški mediji ne želijo slišati oziroma predstaviti resnice, saj smo bili priča cenzuri samostojnega novinarja Bojana Požarja, pri čemer pa je najbolj ironično, da pa so navedli direktorico TVS, ki pa je vodila TV Slovenija, ko so se izvajali pritiski na novinarja Igorja Pirkoviča in Jožeta Možino. “In temu pri ARD pravijo neodvisno novinarstvo. To je sramota za za neodvisno novinarstvo,” je kritičen ustanovitelj in urednik spletnega časopisa Ljubljanske novice, Janez Temlin.

Ustanovitelj in urednik spletnega časopisa Ljubljanske novice, Janez Temlin se je na družabnem omrežju Facebook odzval na novico, kako je nemški novinar Nikolaus Neumayer v celoti izrezal pogovor s samostojnim novinarjem Bojanom Požarjem.

“Ta prispevek ARD je dokaz, da pri ARD sramotijo samostojno novinarstvo! To ne mislim! To trdim! Prispevek ARD nima nič skupnega z Janšo, ampak s tem, da so pri ARD namenoma izpustili objavo z Bojanom Požarjem in z Matejem Makarovičem, čeprav je po mojih podatkih to bilo jasno in nedvoumno dogovorjeno. In temu pri ARD pravijo neodvisno novinarstvo. To je sramota za za neodvisno novinarstvo,” je pojasnil Temlin.

Druge strani namenoma ni prikazal
Samostojni novinar Požar je na Twitterju obrazložil, da je novinar ARD z njim opravil trideset minutni intervju, posnela pa sta tudi še nekaj dodatnih kadrov posebej za ta prispevek. A novinar Požarja niti ne omeni, niti ga ni prikazal v samostojnem prispevku. To je komentiral z besedami, da mu je vzrok jasen, saj bi njegove trditve podrle vse hipoteze predstavljene v prispevku. Nasprotno pa je novinar v veliki meri navajal direktorico TV Slovenija Natalijo Gorščak, ki je pripovedovala o balkanizaciji medijev in da se mora to ustaviti.

Spomnimo, ko je urednik in novinar TV Slovenija Igor Pirkovič junija 2017 objavil intervju s Thompsonom, v katerem se novinar ni opredeljeval do izjav hrvaškega pevca, slednji pa je zanikal simpatiziranje s fašizmom, je bil urednik oddaje Tednik po pritiskih posameznih politikov Cerarjeve vlade in vodstva RTV prisiljen odstopiti. Takrat od levosredinskih strank in iz civilne družbe nihče ni omenjal pritiskov na novinarje, ogrožanja uredniške avtonomije in neodvisnosti RTV. Društvo novinarjev Slovenije novinarja ni zaščitilo. Pod pritiski se je znašel tudi Jože Možina zaradi oddaje Pričevalci, TVS Slovenija pa je takrat vodila Gorščakova, ki sedaj trdi, da bi se morala “medijska cenzura” ustaviti.

Ni popolnoma jasno, s čim je mislila na balkanizacijo medijev, lahko da se je nanašala na tajkunske lastnike osrednjih slovenskih medijev. V preteklosti smo že omenili, da so se Bojan Petan (Dnevnik), Stojan Petrič (Delo) in Martin Odlazek (Necenzurirano, Reporter, Svet 24 itd..) zapletli v sumljive posle v državah nekdanje Jugoslavije. A vse bolj kaže, da je trn v peti ravno naš medij

foto: Demokracija / YouTube

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje cnouuypp Pomagajte nam preprečiti SPAM!