Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Za primer zlorabe v primeru ustavnega sodnika Roka Čeferina se zanima tudi Evropsko sodišče za človekove pravice, ki od Slovenije terja pojasnila

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je sprožilo postopek v zadevi Kodrič proti Sloveniji, v kateri je Rok Čeferin odločal na dveh stopnjah.

ceferin rok


Sodišče v Strasbourgu je namreč včeraj na spletnih straneh objavilo dopis, s katerim Slovenijo poziva, naj se opredeli do zatrjevane kršitve poštenega postopka. Roka Čeferina sodišče ob tem označuje s kraticama R. Č.

Sodišče Slovenijo spominja, da je bila doslej že trikrat obsojena zaradi podobne kršitve. V enem od primerov je na dveh stopnjah, kot višja in ustavna sodnica, odločala Marta Klampfer. V drugem primeru je kot svetovalec stranke in kot ustavni sodnik odločal Lojze Ude. V tretjem primeru je ista oseba sodila kot višji in vrhovni sodnik.

Jutri pa bo ESČP razglasil sodbi Ahac proti Sloveniji in Logos Trend proti Sloveniji. Oba pritožnika, družbo Logos Trend in Antona Ahaca, je pred Ustavnim sodiščem zastopala odvetniška pisarna Čeferin, pritožbi v Strasbourg pa sta za njiju poslali drugi odvetniki.

Piše: C.R.

Pin It

Iskalnik po strani

Danes na programu

Narodnozabavna glasba


Sodelujemo...

Vremenska napoved

Radio Sevnica

Loading radio ...

SPONZORJI

logo asdvs

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save