Trump Hammers v Michiganu v Wisconsinu zaradi neuspešnega sondiranja volilnega polja

Nekdanji predsednik Donald Trump nagovori konferenco konservativnih političnih akcij, ki je potekala v Hyatt Regency 28. februarja 2021 v Orlandu na Floridi. (Joe Raedle / Getty Images)

gettyImages trump

Njegovi komentarji so bili objavljeni v petek o novi spletni platformi, ki jo je vzpostavil za komunikacijo s svojimi sledilci. Med miniranjem obeh držav je predsedniške volitve leta 2020 označil tudi za "lažne".

V pisanju "Z mize Donalda J. Trumpa" je dejal: "Ob 6:31 zjutraj, 4. novembra, je v državo Michigan prišlo 149.772 glasov. Biden je prejel 96% teh glasov in država je čudež šel do njega. Ali je senat države Michigan že začel s pregledom goljufivih predsedniških volitev leta 2020 ali se bodo kmalu začeli? Če ne, bi jim zmanjkalo funkcije. Prav tako ob 3.42 zjutraj, v zvezno državo Wisconsin je prišlo smetišče 143.379 glasov, prav tako čudežno, podarjeno Bidenu. Od kod ti "glasovi"? Oba sta se dogajala na volitvah v državi in ​​to je povrh druge korupcije, ne da bi celo vključili dejstvo da nobena država ni dobila zakonodajne odobritve, kar zahteva ameriška ustava. "

Trumpove pripombe so prišle, ko je ministrstvo za pravosodje izrazilo zaskrbljenost zaradi varnosti glasovnic in morebitnega ustrahovanja volivcev, ki izhaja iz zasebnega ponovnega štetja republikanskega senata v Arizoni, če bodo predsedniške volitve leta 2020 prišle v okrožju Maricopa.

Associated Press je poročal, da je v pismu predsednici senata GOP Karen Fann vodja oddelka za državljanske pravice ministrstva za pravosodje dejala, da bi senat, ki je od 2,1 milijona glasovnic iz najbolj obljudenega okrožja države do izvajalca, lahko kršil zvezni zakon, ki zahteva glasovnice. da ostanejo pod nadzorom volilnih uradnikov 22 mesecev.

In glavna namestnica pomočnice generalnega državnega tožilca Pamela Karlan je dejala, da bi načrti senatnega izvajalca za neposreden stik z volivci lahko pomenili nezakonito ustrahovanje volivcev.

Pismo ministrstva za pravosodje je prišlo šest dni po tem, ko so skupine za volilne pravice pozvale zvezne uradnike, naj posredujejo ali pošljejo opazovalce v veteranski spominski kolizej v Phoenixu na državnem sejmišču, kjer se štejejo glasovnice.

Trump je svojo novo spletno platformo uporabil po tem, ko mu je po napadu na stavbo Capitol 6. januarja prepovedal dostop do Twitterja, Facebooka in drugih družbenih omrežij.

Twitter je dejal, da je Trump dokončno prepovedan tvitanja, potem ko je platforma dejala, da se njegov tvit po akciji zdi, da podpira tiste, ki so se tisti dan lotili nasilja.

Trumpova nova stran trenutno ne dovoljuje, da ljudje komentirajo njegove objave.

 

doniram