Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Na tej fotografiji 11. januarja 2017 Trey Trainor, austinski odvetnik, specializiran za volilno zakonodajo, pozira z nalepko Trump v odvetniški pisarni Akerman v Austinu v Teksasu. Bela hiša je v torek, 13. septembra 2017, sporočila, da je predsednik Donald Trump imenoval Trainorja v zvezno volilno komisijo. (Ralph Barrera / Austin American-Statesman prek AP)

ap17256667971496

Nekdanji predsednik Donald Trump je v petek pozdravil Zvezno volilno komisijo, ker je zaključila, kar imenuje "lažno" preiskavo plačil odrasli filmski zvezdi med kampanjo 2016.

"Zvezna volilna komisija v Washingtonu je popolnoma opustila lažni postopek proti plačilom ženskam glede na predsedniške volitve 2016," je dejal Trump v izjavi na svoji spletni strani.

Trump je svojega nekdanjega osebnega odvetnika Michaela Cohena obtožil tudi laži, potem ko je leta 2018 priznal krivdo za kršitev zakonov o financiranju kampanj zaradi plačila Stephanie Clifford, znani tudi kot Stormy Daniels, v višini 130.000 USD oktobra 2016. Cohenu je Trump pozneje povrnil stroške in dejal v svojem priznanju krivde, da je plačilo vplivalo na smer predsedniških volitev leta 2016.

Trump je zatrdil: "Šlo je za primer, ki temelji na laži Michaela Cohena, pokvarjenega in obsojenega odvetnika, pravzaprav odvetnika, ki je bil tako pokvarjen, da je bil obsojen na tri leta zapora zaradi laganja Kongresu in mnogih drugih stvari, ki nimajo nič skupnega z jaz. Zahvaljujem se Komisiji za odločitev, s katero je končala to poglavje Fake News. Med dvema odvetnikoma, Michael Avenatti in Michael Cohen, smo bili vsi lahko priča zakonu in pravičnosti v naši državi na najnižji ravni !? "

Dva republikanca v FEC, Sean Cooksey in Trey Trainor, sta glasovala proti dopustitvi dodatnih preiskav Trumpa in njegovega volilnega odbora, pri čemer sta opozorila na petletni zastaralni rok in zaostanek drugih primerov. Demokrati v komisiji, Ellen Weintraub in Shana Broussard, ki je tudi predsednica FEC, so glasovale o nadaljnji preiskavi. En republikanec in en neodvisen o tej zadevi ni glasoval.

Cooksey in Trainor sta v izjavi zapisala : "Ugotovili smo, da nadaljnje reševanje teh zadev ni bila najboljša uporaba agencijskih virov. Komisija redno zavrača zadeve, v katerih so druge vladne agencije že ustrezno uveljavile in potrdile interese Komisije. Priporočila so prišla pred nas, Komisija se je soočala z obsežnim zaostankom v izvrševanju zaradi dolgotrajnega pomanjkanja sklepčnosti in te zadeve so bile že zastarane. "

"V zapisu je veliko dokazov, ki podpirajo ugotovitev, za katero sta Trump in odbor vedela in kljub temu sprejela zadevne nezakonite prispevke," sta v četrtek zapisala Broussard in Weintraub .

Vloga agencije kaže, da je generalni svetovalec FEC po predhodnem pregledu primera priporočil, naj se izvede poizvedba, "da se ugotovi, v kolikšni meri je Trump s Cohenom usklajeval ali kako drugače vodil, da Cliffordu plača za pomoč pri predsedniški kampanji . "

Paul S. Ryan, podpredsednik Common Causea za politiko in spore, je v izjavi dejal, da "je nadaljevanje zadeve zahtevalo najmanj štiri glasove. Republikanska komisarja Cooksey in Trainor sta preglasila karierna odvetnika in demokratična komisarja in ubila preiskavo."

 

doniram

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje uyvujtvs Pomagajte nam preprečiti SPAM!