Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Slovenskim policistom se bo prihodnji teden pri varovanju meje s Hrvaško pridružilo tudi 21 policistov iz Estonije, Litve in Poljske, so danes sporočili z ministrstva za notranje zadeve. Iz Estonije jih bo pet, iz Litve šest, iz Poljske deset.

okrepitve

Notranji minister Aleš Hojs se je v minulih dneh mudil na Poljskem in v Litvi, pa tudi v Latviji. Pogovori so potekali o pripravah na slovensko predsedovanje EU, pa tudi o sodelovanju tujih policistov pri varovanju slovensko-hrvaške meje. Kot je v sredo sporočilo notranje ministrstvo, naj bi se “v kratkem” slovenskim policistom pridružili ne le litovski policisti, ampak tudi latvijski.

Delo naj bi začeli v ponedeljek. Pred policijsko upravo Novo mesto jih bosta dopoldne pozdravila tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs in generalni direktor policije Anton Olaj, napovedujejo na MNZ. Estonski, litovski in poljski policisti bodo pri varovanju zunanje schengenske meje delovali v skupnih patruljah s slovenskimi. Delovati bodo morali v skladu s slovenskim pravom, Slovenija pa bo odgovorna za njihovo delovanje.

Delovanje skupnih patrulj bo torej vodila slovenska policija, napoteni obmejni policisti pa bodo ravnali v skladu z njenimi navodili. Tuje policiste, ki se bodo pridružili slovenskim, so že seznanili z delom, organizirani so bili uvodni sestanki in usposabljanja, poroča STA. Seznanili so jih s trenutnimi razmerami na področju varovanja zunanje meje EU ter poučili o njihovih pravicah in dolžnostih, pooblastilih in drugih podrobnostih, pojasnjujejo na MNZ.

 

doniram

PIŠE: Sara Kovač

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje jvshyalp Pomagajte nam preprečiti SPAM!