Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Zakonodajalci GOP pozivajo izvršnega direktorja TikToka, da zatira uporabo platforme kartelov preko katere potekajo novačenja nevladnih organizacij in tihotapljenje migrantov-ilegalcev. Ali Slovenija izvaja nadzor morebitnega kriminalnega organiziranja preko platforme TikTok?!

tik tok

Republikanci Tridesetih hiš so v petek poslali pismo predsedniku TikToka Shouzi Chewu, v katerem so pozvali organizacijo, naj zatira kartele in tolpe, ki uporabljajo platformo za novačenje članov in najstniških Američanov za pomoč pri tihotapljenju nezakonitih priseljencev čez južno mejo.

"Zelo smo zaskrbljeni zaradi poročanja medijev, da karteli drzno rekrutirajo ljudi za tihotapljenje in druge nedovoljene dejavnosti prek TikTok-a," piše v pismu. '' Ministrstvo za domovinsko varnost (DHS) se sooča z vse večjimi izzivi, povezanimi z zajezitvijo pretoka nezakonitih migracij v državo, zaposlovanje in oglaševanje tihotapskih dejavnosti na teh platformah pa poslabšuje vse bolj nevzdržne razmere za osebje kazenskega pregona na prvem mestu, kot ranljiva populacija migrantov, ki se med pandemijo izkorišča. "

Pismo je prišlo po poročanju Fox News aprila, da so karteli oglaševali ameriške najstnike, da bi dobili pomoč pri prevozu nezakonitih priseljencev čez južno mejo za plačilo 3000 dolarjev.

Glede na poročilo z dne 21. aprila karteli postavljajo oglase, kot so "Potrebujejo 2 ali 3 vozniki, da gredo skozi kontrolno točko" ali "Še 6 jih je ostalo, že prečkanih. Lemme čim prej vem za tako enostavno gotovino," poroča tiskovna organizacija.

V poročilu piše, da oblasti ocenjujejo, da je lahko vsak dan mimo agentov mejne patrule prešlo kar 1.000 "pobegov" in da je bilo samo marca 172.000 "srečanj migrantov".

Po poročilu naj bi karteli otroke peljali na en del meje, da bi odvrnili preobremenjene agente, da bi se odrasli lahko prikradli mimo njih na drugem kraju.

Zaposlene najstnice s tihotapljenimi športnimi terenci staršev tihotapijo migrante.

 

Starš ene najstnice je jokal, ko so jo poklicali mejni agenti in jo opozorili na posel, ki ga vodi njena hči, piše v poročilu.

Viri so za Fox povedali, da so agenti mejne patrulje tako zataknjeni s številkami, ki tečejo čez mejo, zato se mnogi vpleteni najstniki rešijo samo z udarcem po zapestju.

Karteli uporabljajo tudi kitajsko platformo za socialne medije, da bi zalezovali pripadnike mejne patrulje.

"Zdi se, da člani kartela prek vaše platforme odkrito poveličujejo in normalizirajo nezakonito vedenje in nasilje, da bi zaposlili nove člane, nazadnje ameriške najstnike," piše v pismu.

Tiskovni predstavnik platforme se je na poročilo odzval z besedami, da bi takšne dejavnosti kršile pogoje storitve za uporabnike.

"TikTok strogo prepoveduje spodbujanje ali omogočanje kriminalnih dejavnosti in sodelujemo s tujimi obveščevalnimi podjetji, da bi okrepili prepoznavanje potencialne trgovine ali tihotapljenja in po potrebi poročali organom pregona," je dejal tiskovni predstavnik v poročilu.

V pismu so družbo pozvali, naj na podlagi obsežnih podatkov odpravi težavo.

"Stopnja manipulacije s podatki, urejanja in navidezne korporativne podpore velikim uporabnikom, o kateri je razpravljal članek, je presenetljiva," piše v pismu. "S takim nadzorom bi moral biti TikTok sposoben s platforme izkoreniniti zgoraj opisane kartelske dejavnosti."

 

VIR: newsmax

 

 

doniram

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje yfakuwmd Pomagajte nam preprečiti SPAM!