Že peto leto zapored prepoznani kot prostovoljstvu prijazni

Ob predaji naziva županu Srečku Ocvirku iz rok predstavnika Slovenske filantropije Primoža Jamška

srecko ocvirk jamsk

Slovenska filantropija je med prejemnike nazivov Prostovoljstvu prijazno mesto 2021, ki ga podeljujejo občinam za aktivno spodbujanje prostovoljstva, že peto leto zapored uvrstila tudi Občino Sevnica.

Kot so sporočili iz Slovenske filantropije v obrazložitvi priznanja, Občina Sevnica naziv prejme za zagotavljanje sistemske finančne podpore prostovoljskim organizacijam na različnih področjih delovanja preko razpisov in omogočanje brezplačne rabe prostorov, sodelovanje v večjih nacionalnih prostovoljskih akcijah, kot sta Dan za spremembe in Nacionalni teden prostovoljstva, podporo društvom pri izvedbi prireditev, zahvalo prostovoljcem ob številnih priložnostih, prevoze starejših in odziv na epidemijo.

slovenska filantropija

Občina Sevnica se s ponosom in hkrati veliko mero odgovornosti zaveda, kako številčno se občani vključujejo v raznolike prostovoljske aktivnosti. Poleg dobrote ljudi pa na živost prostovoljstva vpliva tudi posluh lokalne skupnosti.

Lokalna skupnost zato aktivno podpira prostovoljce in prostovoljske organizacije, saj skrbi za ustvarjanje dobrih in spodbudnih pogojev za delo prostovoljskih organizacij. Hkrati s pomočjo jasno opredeljenih aktivnosti za razvoj prostovoljstva omogoča promocijo prostovoljstva in prostovoljcev, ki s svojim nesebičnim delom nenehno izboljšujejo kakovost življenja občanov in prispevajo k razvoju občine.