Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

V Levici so napovedali pregon policije zaradi preiskave o tajnih dokumentih! Pa so morda vendar le avtorji prav v Levici, ki pa se sedaj želijo oprati pred javnostjo v bojazni pred volitvami in morda tudi nošenju posledic, ki jim grozijo?

manifest zdruzene levice

Kdo je avtor (očitno) lažnega "revolucionarnega" manifesta Levice, ki so ga objavili nekateri vladi naklonjeni mediji? V besedilu, ki "razkriva" domnevno zarotniško delovanje stranke Levica v povezavi z mednarodno socialistično kliko, se stranki pripisuje sodelovanje v poskusu ogrožanja ustavne ureditve Republike Slovenije. Kot so nam potrdili na Policiji, že preiskujejo, ali obstaja sum, da gre za kaznivo dejanje. Medtem v Levici napovedujejo kazensko ovadbo zoper šefa Policije Antona Olaja zaradi zlorabe Policije v politične namene.

Nekateri spletni portali, ki sicer izražajo podporo vladi, so objavili besedilo dokumenta z naslovom "Socializem 21. stoletje: En planet, skupni viri, ene vrednote, eno ljudstvo, ena lastnina, ena vlada". Šlo naj bi za priredbo planetarnega manifesta za aktiviste v Sloveniji. Tega naj bi nato svojim aktivistom na terenu posredovala Levica.

Že takoj na začetku zbode v oči dejstvo, da je avtor besedila uporabil logo stranke Levica, ki ni aktualen že vrsto let. Gre namreč za star logotip Iniciative za demokratični socializem. V nadaljevanju se besedilo osredotoča na odpravo kapitalizma, parlamentarne demokracije, promocijo identitetnih politik, spodbujanja konfliktov, infiltracijo v družbene podsisteme, obtoževanje aktualne vlade za neuspeh v boju z epidemijo, nadzorovanje medijev in blatenje tistih, ki podpirajo aktualno vlado.


Lažni manifest Levice
Lažni manifest LeviceFOTO: Zajem zaslona

Poleg napačne uporabe logotipa je dvomljiva tudi dikcija besedila, ki zveni bolj kot kritika "leve ideologije" z desne perspektive kot avtentičen politični dokument, ki bi ga "samoinkriminirajoče" napisali v politični stranki ali gibanju. Prav tako naj bi šlo za smernice, sprejete na domnevni planetarni januarski skupščini Antifa v New Orleansu, o kateri celo spletni iskalnik google ve bolj malo oziroma nič. Informacijo o domnevnem manifestu je na družbenem omrežju pred dnevi poobjavil tudi premier Janez Janša.

Po navedbah Dnevnika naj bi generalni direktor Anton Olaj sodelavcem naložil, naj preučijo, ali je v omenjenem besedilu mogoče najti znake kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve ali kakšnega drugega kaznivega dejanja. Policisti naj po informacijah časnika ne bi našli znakov kaznivega dejanja.

359. člen kazenskega zakonika (KZ-1-NPB4) v treh točkah opredeljuje kaznivo dejanje ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.

 ustava zakon

 

Za pojasnila smo se obrnili na Generalno policijsko upravo, kjer so nam potrdili, da v povezavi s programsko političnim manifestom (pamfletom) Policija preverja obstoj razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. "Več informacij vam ne moremo posredovati zaradi interesa nadaljnjega postopka," so že zapisali v odgovoru.

 

Levica napoveduje kazensko ovadbo zoper Antona Olaja: Gre za zlorabo policije

Na pojav besedila so se odzvali tudi v stranki Levica. Kot nam je povedal koordinator Luka Mesec, jih s Policije glede dokumenta niso kontaktirali. "Pomenljivo je, da istovetnosti dokumenta sploh niso preprašali, čeprav je v dokumentu napačen logo (star logo IDS). V bistvu gre za kolaž točk, ki bi jih rada SDS in njeno medijsko omrežje podtaknila Levici."

Mesec ob tem vleče zgodovinske vzporednice s Protokoli sionskih modrecev, ki so bili prav tako izmišljeno besedilo o judovskih naklepih po svetovni prevladi, ki so jih v začetku 20. stoletja za širjenje svojih ideoloških agend uporabljali antisemiti, med njimi tudi Adolf Hitler. "Nekdo, ki pozna zgodbo o Protokolu sionskih modrecev, ki je bral Umberta Eca, je verjetno tudi avtor tega manifesta. Problem pa je, da tukaj ne gre za posameznika, ki je to napisal, ampak za politično akcijo stranke, ki ji je blizu Anton Olaj, zato bi ta moral osebno odgovarjati," pravi Mesec in proti šefu Policije tudi napoveduje kazensko ovadbo. Politično in pravno bi po njegovem mnenju morala odgovarjati tudi SDS, ker gre za stvari, "ki so v demokratični ureditvi povsem nedopustne".

Po mnenju stranke gre za nedopustno zlorabo oblasti in Policije. "Anton Olaj, kot šef Policije, zahteva preiskavo proti Levici zaradi tega manifesta, ne da bi se sploh vprašal, ali je ta manifest istoveten ali ne in ne da bi kdo preverjal pri nas, ali imamo kaj s tem. Sedaj poskušajo inkriminirati Levico, kar še dodatno kaže, da gre za načrten spin, za zaroto v najvišjih političnih in policijskih krogih in za zlorabo Policije, zato da bi se kriminaliziralo politično stranko." Mesec ob tem izpostavlja, da se "vidijo obrisi diktatorskih tendenc te vlade in posnemanje najslabših zgodovinskih praks".

O ugotovitvi preiskave še ni javno znanega!!!

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje uhuecota Pomagajte nam preprečiti SPAM!