Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

81. redna seja Vlade Republike Slovenije-preklic stopnje tajnosti dokumenta non-paperju Bosne in Hercegovine

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji začela z obravnavo predloga zakona o dolgotrajni oskrbi ter predloga zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 in jo bo nadaljevala v prihodnjih dneh. Sprejela je tudi Uredbo o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije.

vlada republike slovenije

Uredba o opravljanju javne službe Slovenske tiskovne agencije podrobneje ureja opravljanje javne službe STA in njeno financiranje ob upoštevanju Sklepa Komisije 2012/21/EU o uporabi člena 106(2) Pogodbe o delovanju Evropske unije. Uredba, za izvajanje katere vlada pooblašča Urad vlade za komuniciranje, opredeljuje vrste in obseg storitev javne službe, določitev nadomestila za opravljanje javne službe ter sklenitev letne pogodbe.

 

Z Odlokom o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 je vlada določila, da je za letalski promet znotraj EU in schengenskega območja prestop meje mogoč tudi izven treh kontrolnih točk, ki so določene za mednarodni letalski promet (Ljubljana - letališče Jožeta Pučnika, Maribor – letališče Edvarda Rusjana in Portorož).Poleg tega je več držav črtanih z rdečega seznama, med njimi tudi Nemčija, Češka, Slovaška, Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina.

 

Vlada je sklenila, da prekliče stopnjo tajnosti dokumenta o možnih nadaljnjih poteh za uspeh procesa ustavne reforme Bosne in Hercegovine. V zadnjih mesecih smo v domačih in tujih mediji zasledili vrsto informacij o t.i. 'non-paperju', ki se ga pripisuje Republiki Sloveniji. Vlada Republike Slovenije s takšnim dokumentom ni seznanjena, saj ga v aktualnem mandatu ni obravnavala, pripravljala ali o njem razpravljala, niti tega ni storilo katerokoli ministrstvo ali vladni organ. Dokument s št. Z-103-34/2010, z dne 26. 1. 2011, o možnih nadaljnjih poteh za uspeh procesa ustavne reforme Bosne in Hercegovine, obstaja. Na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije ga je, v vlogi posebnega poročevalca za Bosno in Hercegovino, pripravil Milan Kučan. Glede na to, da je vsebina dokumenta v pretežni meri že več več tednov javno znana, ni več pogojev, ki so potrebni za nadaljnji zaupni status tega dokumenta.

Pin It

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina