Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Čestitka ministrice dr. Helene Jaklitsch Slovenskemu programskemu oddelku

Čestitka ministrice dr. Helene Jaklitsch Slovenskemu programskemu oddelku in Slovenskim informativnim sporedom RAI ob prejemu odlikovanja predsednika republike.

cestitke predsednika pahorja

Foto: Tamino Petelinšek/STA

 

Danes je na posebni slovesnosti predsednik Republike Slovenije Borut Pahor Slovenskemu programskemu oddelku in slovenskim informativnim sporedom, ki delujejo v okviru Deželnega sedeža RAI za Furlanijo - Julijsko krajino, vročil državno odlikovanje red za zasluge za pomembno vlogo pri ustvarjanju radiotelevizijskih vsebin v slovenščini, namenjenih slovenski narodni skupnosti v Italiji, in za dolgoletno čezmejno sodelovanje, ki prispeva k bogatitvi programov na obeh straneh meje.
Slovesnosti se je udeležila tudi ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch, ki je ustvarjalcem slovenskega programa RAI iskreno čestitala in
izrazila veliko zadovoljstvo ob njihovem prejemu odlikovanja. Zaželela jim je še mnogo ustvarjalnih idej in veselja do izjemno pomembnega dela, ki ga opravljajo v dobro slovenske narodne skupnosti v Italiji, pa tudi povezovanja celotnega slovenskega narodnega prostora. Naj bo prejem visokega priznanja potrditev in še dodatna spodbuda za naprej. Programski in informativni sporedi so s 75-letno tradicijo radijskega in 25-letno tradicijo televizijskega programa za slovensko narodno skupnost v Italiji izrednega stvarnega in simbolnega pomena, saj radiotelevizijske vsebine v slovenščini pomagajo ohranjati materni slovenski jezik med našimi rojaki, poleg tega pa so tudi glasnik ključnih informacij o delovanju v slovenski skupnosti. Prav tako je pomemben njihov prispevek k posredovanju aktualnih informacij iz Slovenije in posledičnemu večjemu stiku z matičnim narodom. Že vrsto let z izmenjavo vsebin sodelujejo s TV Koper - Capodistria in TV Ljubljana, gre za edini tovrstni primer v Evropi, ki redno bogati televizijske in radijske programe na obeh straneh meje. Zadnja leta so z uvedbo digitalne tehnologije še dodatno razširili področje vidnosti in omogočili neposredne prenose dogodkov, kar pa omogoča, da vest še enostavneje potuje do matice ali pa celo med rojake na drugi strani sveta.

20210623 01067258rai

Pin It

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina