Ansambel Saša Avsenika danes pričenja novo poglavje v svojem delovanju. Po medijski in ustvarjalni pavzi izdajajo novo pesem z naslovom Zdaj objemi me spet, napovedujejo turnejo po Sloveniji ob njeni 30. obletnici samostojnosti in predstavljajo novega člana, pevca Luka Seška. Novo skladbo pa lahko slišite tudi na radiu Sevnica.

avsenik1

LUKA SEŠEK NOVI PEVEC AVSENIKOV

 luka2 foto rok majhenic1

V zadnjem obdobju je bilo kar nekaj namigovanj in vprašanj ali Ansambel Saša Avsenika še deluje ali je mogoče tudi njih »odnesel« kulturni molk, ki je nastal zaradi aktualne epidemije. A prav nasprotno. V ansamblu so namreč obdobje ne-nastopanja namenoma izkoristili za odmik od medijskih obveznosti, za ustvarjanje novih skladb in za snovanje turneje po Slovenije ob 30. obletnici njene samostojnosti. Hkrati pa predstavljajo tudi novega člana ansambla. Na glavnem vokalu se skupini namreč pridružuje Luka Sešek, slovenski javnosti bolje poznan kot pop pevec, igralec in zmagovalec ene izmed sezon showa Znan obraz ima svoj glas.

Sašo Avsenik napoveduje novo poglavje v obdobju delovanja Ansambla Saša Avsenika. O prihodu Luka Seška v njegov ansambel, o aktualnem dogajanju v zadnjih mesecih in o načrtih za poletje, pa je povedal slednje: »Lani oktobra je naš dosedanji pevec, Dejan Zupan, naznanil svoj odhod zaradi nestabilnih razmer na področju kulturne dejavnosti v času pandemije Covid-19. Zaradi takratnih aktualnih ukrepov in omejitev je ansambel lahko nadaljeval z delovanjem le na daljavo in tako smo spomladi pričeli z iskanjem novega pevca. Prav tako je v tem obdobju nastalo nekaj novih motivov za nove skladbe. Na spontani vaji se nam je pridružil Luka Sešek in vznemirjenje do skupne zgodbe je postalo obojestransko.

Obdobje ko še ni bilo nastopov, smo tako izkoristili za vaje in ustvarjanje. Na njih se je izkazalo, da Luku nov izziv v narodno-zabavni glasbi zelo leži. Našo zgodbo bomo tako imeli moč nadaljevati z odličnim moškim vokalom in prav zato se veselimo prvih soočenj naše publike z Lukom na prihajajočih koncertih. Zanima nas ali bodo poslušalci doživljali podobno lepo kot smo mi na preteklih vajah.

Naše skupno sodelovanje začenjamo z novim avtorskim valčkom, ki smo ga izbrali kot najbolj primernega, da Luko predstavimo našemu občinstvu. Skladba "Zdaj objemi me spet" je začetek novega obdobja pri ansamblu Saša Avsenika. Hvaležni smo za lepo prehojeno pot za nami in hkrati veselo pogledujemo v bodočnost!«

 

In kaj je tisto kar je Luka pritegnilo, da se podaja v narodno-zabavni glasbeni žanr? »Vstop v Ansambel Saša Avsenika zame zagotovo predstavlja novo poglavje. In sicer ne samo na glasbenem področju ampak tudi v življenju nasploh. Avsenikova glasba je tako obširna in močna, da pevca ki jo izvaja, napolni drugače kot glasbene zvrsti, ki sem jih prepeval do sedaj.« Luka je bil do sedaj slovenski publiki predvsem znan kot pevec pop glasbe, muzikalov, seveda pa je zmagal tudi v eni izmed sezon oddaje Znan obraz ima svoj glas. »Ko poješ Avsenika začutiš, da je ta glasba delček tebe že od začetka. Opeva pomembne vrednote življenja kot so družina, prijatelji, veselje, predvsem pa ljubezen do naše domovine. Je nekaj posebnega in močnega in absolutno sem hvaležen, da sem postal tudi jaz delček tega!« nadaljuje Luka.

O novi pesmi, ki so jo ustvarili v ansamblu, pa pravi sledeče: »Naša nova, moja prva pesem z Ansamblom Saša Avsenika je nežen valček, ki poslušalca poboža z novim pridihom Avsenikove glasbe, a ga hkrati spomni na stare, legendarne valčke. Ko mi je Sašo prvič zavrtel čisto kratek odsek refrena, sem se takoj zaljubil vanj. Klarinetist, Tommy Budin, in Sašo sta ustvarila prekrasno melodijo, Jan Plestenjak pa je dodal, podobno kot v skladbi Skozi leta, mojstrovino besed sestavljenih v čutno besedilo. Verjamem v to pesem in upam, da boste začutili podobno kot smo začutili mi, člani Ansambla Saša Avsenika ob ustvarjanju te čudovite pesmi.«

Člani Ansambla Saša Avsenika so prepričani, da bo prav pesem Zdaj objemi me spet, katera prihaja na radijske postaje v tem tednu, video podoba pa sledi v roku 14 dni, tista novost ki Avsenikovih zvestih poslušalcev ne bo pustila hladnih. Kot smo že omenili, je večina melodije ustvaril klarinetist v ansamblu, Tommy Budin, ki pravi, da je navdih za valček dobil že lani pozimi, ko je sedel za klavirjem. Prvi takti refrena so ga v trenutku navdušili, s Sašom pa sta potem melodijo razvila do končne oblike. Pravi, da je skušal v skladbo podati nekaj svojih idej, a se obenem držati Avsenikovega stila.

Skladbo Zdaj objemi me spet boste lahko vsekakor slišali na prihajajočih nastopih Ansambla Saša Avsenika. Vse najboljše, Slovenija! se imenuje koncertni program s katerim bodo v letošnjem poletju obšli Slovenijo. Koncert bo glasbeni poklon naši domovini, Sloveniji, ob 30. obletnici njene samostojnosti. Člani Ansambla Saša Avsenika vas bodo z Avsenikovimi vižami, ki opevajo Slovenijo, popeljali vse od morja pa do gora naše dežele. Prav Slavko in Vilko Avsenik sta namreč v svojih vižah neštetokrat opevala Slovenijo, naše navade in preproste ter delovne ljudi, ki živimo v tem zemeljskem koščku raja. Prvi v seriji koncertov se bo tako odvil 9. julija in sicer v rodnem kraju Avsenikov, v Begunjah. Člani ansambla vas vabijo, da doživite glasbeno razglednico v družbi Avsenikovih muzikantov, ki že s tretjim glasbenim rodom sejejo dobro voljo, smeh in glas o naši deželi po širnem svetu.