Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica-Narodnjak KLIKNI ME logo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Minister dr. Logar se bo udeležil Sveta za zunanje zadeve v Bruslju

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v ponedeljek, 12. julija 2021, udeležil zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve v Bruslju. Zasedanje bo vodil visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell.

logareu

Ministri bodo predvidoma razpravljali o geopolitiki novih tehnologij na temo varnosti in obrambe, ki vključuje tudi kibernetsko varnost. Pri tem bodo predvidoma govorili o priložnostih in izzivih Evropske unije v okviru globalne tekme na področju novih tehnologij, o nadaljnjih korakih Unije na tem področju ter o njenem odnosu do globalnih partnerjev in tretjih držav.

Ministri bodo naslovili tudi vse težje humanitarne, politične in varnostne razmere v regiji Tigray na severu Etiopije ter možne nadaljne korake Unije za prekinitev spopadov in lajšanje humanitarnih razmer. V razpravi o Strateškem kompasu se pričakuje, da bodo zunanji ministri dodatno osvetlili kontekst skupne zunanje in varnostne politike, nekatere horizontalne vidike, kot je integriran pristop, zunanjepolitične vidike partnerstev, povezavo z razvojem civilnega dela skupne varnostne in obrambne politike ter celostnega vključevanja najbolj relevantnih zunanjepolitičnih in strateških vidikov.

Med tekočimi zadevami se bodo ministri med drugim seznanili z razmerami v Afganistanu in s poročilom ob obisku skupine ministrov na Južnem Kavkazu, predvsem glede sodelovanja med Unijo in temi državami. Predvidoma bodo potrjeni tudi sklepi Sveta Evropske unije o povezljivosti ter prioritetah Evropske unije v Generalni skupščini Združenih narodov.

Na kosilu se bo zunanjim ministrom držav članic Evropske unije pridružil izraelski minister za zunanje zadeve Yair Lapid, s katerim bo potekala razprava o razmerah na Bližnjem vzhodu.

Pin It

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Radio Sevnica

Loading radio ...

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO/LIVE

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save

SPONZORJI

logo asdvs

dosje devices mockup4

 

partynet1 
 doniram

                                                radio sevnica na t2oglasnoporocilo3       stran gostuje

zalozba mandarina