Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Ruska vojska se počasi, a opazno umika s severa države, vendar razmere na vzhodu Ukrajine ostajajo izjemno težke!!! Svet pomaga Ukrajini pri obrambi države pred Rusko okupacijo, saj intenzivno in pospešeno pošilja vse bolj sodobno tehniko, med njimi je tudi vse močnejše orožje dolgega dosega, katerega je v dosegu tudi ozemlje Rusije!!!

zelenski1

Ali se Ukrajina pripravlja za povračilne udarce po samem ozemlju Rusije? Počakati bo treba, saj bo kmalu jasno. Spremljajte naša poročanja in objave.

Kot je dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, je pričakovati okrepljene ruske napade na vzhodu države. Ruska vojska kopiči enote in se “pripravlja na nove močne napade” v regiji Donbas in v Harkovu, je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal Zelenski. “Težke bitke so pred nami,” je opozoril.

V delih Ukrajine so se davi nadaljevali ostri spopadi, ukrajinske oblasti pa so poročale o ruskem raketiranju več mest na jugu in vzhodu države. Ruska vojska se “počasi, a opazno” umika s severa države, vendar razmere na vzhodu Ukrajine ostajajo izjemno težke, je ponoči v videonagovoru opozoril predsednik Volodimir Zelenski.

PREBERITE: Putin ukazal novo mobilizacijo Rusov za vojno v Ukrajini

Čeprav je Mednarodni odbor Rdečega križa (ICRC) v petek opustil poskus evakuacije civilistov iz Mariupolja, ker varnostne razmere tega niso dopuščale, so iz mesta evakuirali več kot 3000 ljudi, je dejal Zelenski. V petek so prek humanitarnih koridorjev iz Donecka, Luganska in Zaporožja evakuirali več kot 6000 ljudi, od tega 3071 iz Mariupolja, je dejal. Mednarodni odbor Rdečega križa je sporočil, da se bo konvoj avtobusov danes znova skušal prebiti v Mariupolj.

Podpredsednica ukrajinske vlade Irina Vereščuk pa je sporočila, da so iz Berdjanska in Melitopolja v Zaporožje v petek evakuirali več kot 2500 ljudi, ter potrdila, da so za danes načrtovane nove evakuacije civilistov. Vsem, ki ostajajo v Mariupolju, je sporočila, da se bodo ukrajinske oblasti še naprej trudile za njihovo varno evakuacijo.

Po navedbah lokalnih oblasti je bilo v ruskem obleganju Mariupolja ubitih najmanj 5.000 prebivalcev, okoli 160.000 se jih še vedno sooča s hudim pomanjkanjem hrane, vode in elektrike, poroča.

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje vkhvhocf Pomagajte nam preprečiti SPAM!