Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Von der Leyen iz EU so pokazali trupla žrtev pokola v Buči v Ukrajini po ruskem napadu.

ursula

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v petek (8. aprila) obiskala ukrajinsko mesto Bucha, mesto, kjer so ukrajinski uradniki povedali, da je bilo na stotine civilistov najdenih mrtvih, odkar so se ruske čete umaknile prejšnji teden.

Von der Leyen so skupaj z ukrajinskim premierjem Denysom Shmyhalom in Josepom Borrellom iz EU odpeljali na mesto množičnega groba za cerkvijo v Buči.

"Tukaj se je zgodilo nepredstavljivo. Videli smo krut obraz Putinove vojske. Videli smo nepremišljenost in hladnokrvnost, s katero so okupirali mesto.

Tukaj v Buči smo videli, kako se razbija naše človeštvo in tako je, ves svet žaluje z ljudmi Buče in oni so tisti, ki, kot ste rekli, branijo mejo Evrope, branijo človečnost, branijo demokracijo in zato stojimo z njimi v tem pomembnem boju," je dejala.

Ukrajina in več zahodnih vlad so Moskvo obtožile vojnih zločinov, potem ko so v mestu Bucha po ruskem umiku našli trupla civilistov, ustreljenih iz neposredne bližine.

 


POJASNILO!!! Ne odgovarjamo glede vsebine prispevka, mi le povzemamo in objavljamo novice, ki so nam posredovane in dostopne!!!

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje ljqzfqjk Pomagajte nam preprečiti SPAM!