Prisluhnite nam radio LIVE Broadcast!

Poslušajte  Radio Sevnica KLIKlogo sevnica

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Vabljeni na 47. Mednarodni kajakaški maraton Brežice - Zagreb

Četudi se je poletje poslovilo, projekt Feel the Freedom of the Water ne miruje. V soboto, 8. oktobra, vas namreč v dopoldanskem času vabimo v Športno rekreativni center Grič (Velike Malence), kjer bo potekal štart 47. Mednarodnega kajakaškega maratona Brežice-Zagreb.

unnamedd4

Zaključni dogodek letošnjih vodnih aktivnosti v organizaciji Dunavske mreže, ki je projekt predstavila na letošnji univerziadi, Občine Brežice in Kajak kanu kluba Čatež, se bo pričel ob 9. uri s podelitvijo startnih številk. Uro kasneje bo sledila predstavitev vmesnih rezultatov uporabniške izkušnje supanja za invalide, tekmovalci pa se bodo na vodno pot proti Zagrebu podali ob 11. uri. Vljudno vabljeni k druženju in prisostvovanju oživitve nekdanje veslaške tradicije.

unnamedd

Projekt je sicer sklenil prvo poletno sezono, ki je postregla s številnimi zanimivimi aktivnostmi, vidni pa so tudi prvi rezultati. Že informativni dan v maju 2016, s katerim so se projektne aktivnosti pričele izvajati tudi praktično, je napovedal pestro poletje, za kar so poskrbeli izvajalci aktivnosti iz Fakultete za informacijske študije, Kajak kanu kluba Čatež in Športnega društva Muha. Udeleženci  so supali, veslali v kajakih in kanujih ter se naučili celo deskati na vodi. Ob koncu sezone se tako lahko projektna ekipa pohvali s kopico zbranih podatkov o uporabniški izkušnji različnih SUP desk in dvema preizkušenima rešitvama, ki omogočata supanje uporabnikom z invalidskim vozičkom, oziroma supanje s prilagojenim sedežem. Nadalje osvojeni prvo in drugo mesto na blejskem državnem prvenstvu v para-kajaku dokazujeta, da projekt resnično omogoča razvoj mladih športnikov invalidov, nenazadnje pa to potrjuje tudi spretnost novih mladih deskarjev invalidov, ki so skozi celotno poletje pridno trenirali na First Wake Parku.

unnamedd1

Še kako aktivno pa je tudi pri ostalih projektnih partnerjih izven Posavja. Tako bo Društvo za boljši svet Vilinski ključ v sklopu projekta poskrbelo za nastanek knjige, v kateri bodo nastopali junaki, ki so v realnem življenju aktivno povezani s projektnimi aktivnostmi. Pri Vilinskem ključu so ob tem sestavili pester nabor protagonistov, ki bodo obarvali nastajajočo zgodbo, vsak s svojimi izkušnjami. Na drugi strani Evrope pa je francoski partner Magic Bastos poskrbel za promocijo projekta v različnih centrih za deskanje na vodi in se obenem udeležil tudi nekaj odmevnih prireditev kot predstavnik projekta, irski Waterford Institute of Technology pa je aktivno povezal strokovnjake s področja poslovnih ved in študente invalide, da bi skupaj razvili promocijske in komunikacijske pristope za aktivno participacijo invalidov na področju vodnih športov in razvoja novih prilagojenih športnih pripomočkov. Pestro je tudi na Češkem; tamkajšna organizacija Pro Rozvoj Šumavy je namreč zasnovala invalidom prilagojene fitnes naprave na prostem.

unnamedd2

 

unnamedd3

Pin It

Iskalnik po strani

Danes na programu

Mešana glasba
09:03 - Računalniške novice
Mešana glasba
18:03 - Računalniške novice
Mešana glasba

Vremenska napoved

Z vami je Radio Sevnica v živo!

radio online

Radio Sevnica v ŽIVO

Save

Save

Save

Save

Predvajalniki za poslušanje radia - Klikni Prenesi in Shrani

Predvajalniki!!!

Winamp

   vlc            

winamp

Save

Save

Save

Save

Save