Ste uporabnik sistema Windows 7 NUJNO preberite to

Čeprav operacijski sistem Windows 7 danes še vedno uporabljajo številni uporabniki osebnih računalnikov širom sveta (tega uporablja več kot 45 odstotkov uporabnikov spleta), se bo to v naslednjih nekaj letih močno spremenilo.

widows7

Microsoft se pri operacijskem sistemu Windows 7 namreč striktno drži desetletnega cikla, pri čemer so uporabnikom v prvih petih letih brezplačno na voljo tako programski kot varnostni popravki, v drugi polovici pa zgolj varnostni popravki. Če bodo uporabniki namiznih in prenosnih računalnikov v prihodnje še želeli prejemati varnostne popravke za operacijski sistem Windows 7 bodo morali kupiti podaljšano podporo, v nasprotnem primeru pa jim preostane le še nadgradnja na operacijski sistem Windows 10.

Podjetje Microsoft je namreč prvo podporo za Windows 7, to se pravi za programske podatke, ukinilo že januarja leta 2015, ko je uporabnikom dalo možnost brezplačnega prehoda na operacijski sistem Windows 10. Prav tako operacijskega sistema Windows 7 ni več mogoče kupiti v prosti prodaji. Varnostni popravki bodo za uporabnike priljubljenega operacijskega sistema na voljo le še do 14. januarja 2020 (slaba tri leta). Po tem datumu bodo uporabniki prepuščeni milosti in nemilosti spletnih kriminalcev, saj Microsoft ne bo več krpal varnostnih ranljivosti. To bo za podjetja sicer možno le v zameno za doplačilo.

Če pa vas operacijski sistem Windows 10 doslej še ni prepričal, vas bo morda v navezi s prihajajočo nadgradnjo Creators Update. Posodobitev bo uporabnikom namreč prinesla zvrhan koš uporabnih novosti, kot so na primer možnost predogleda zavihkov v spletnem brskalniku Microsoft Edge, samodejno spreminjanje barvnega tona zaslona glede na čas dela, akcijski center za obvestila in upravljanje s ključnimi nastavitvami sistema, orodja za večjo kreativnost in izboljšano protivirusno rešitev Windows Defender, ki bo uporabnikom na voljo kot klasična namizna aplikacija. Poleg tega bo tu na voljo še izboljšan požarni zid in sistem za boljšo zaščito omrežje, tako imenovana družinska možnost, vključno z možnostjo vklopa starševskega nadzora in funkcija za samodejni zaklep sistema, ko nas ne bo za računalnikom. Microsoft pri pripravi posodobitve Creators Update za operacijski sistem Windows 10 seveda ne bo pozabil niti na ljubitelje računalniških iger. Tu gre za tako imenovani način Game Mode, ki po poskrbel za optimizacijo delovanja operacijskega sistema med igranjem računalniških iger.

Microsoft podpore za Windows 7 po vsej verjetnosti ne bo podaljšal!

Save