WORLD TOP MODEL SLOVENIA

WTM je največji svetovni izbor modelov, ki ima tradicijo že od leta 1990.  Gre za največji in najprestižnejši dogodek v svetu modelinga, ki ga spremlja več kot 100 milijonov ljudi, modnih agencij, modnih agentov, stilistov in kreatorjev ter sledilcev mode in lepote.

wtm castingzirija


Fashion, beauty, glamour!
WTM je do sedaj potekal v več kot petnajstih evropskih metropolah, Milano, Zuriich, Monte Carlo, Berlin, Palma de Mallorca, Rim, Zanzibar, Gotheburg, Lugano, Praga in Budimpešta in je bil gostitelj znanih imen iz sveta mode, kot so Claudia Schiffer, Valeria Mazza, Markus Schenkenberg, Grace Jones, Richard Clayderman, Zucchero, Marianne Faithfull, Brigitte Nielsen …
 


Ta najbolj prestižen in največji dogodek v svetu modelinga bo letos prvič v Sloveniji!
Koncept World Top Model Slovenije bo zanimiv, saj to ni še eno lepotno tekmovanje, temveč gre za projekt namenjem modi, glamurju in novim trendom v lepotni industriji. Prvi in zadnji teden v juniju je bil casting, kjer je žirija izbrala enajst deklet, ki ustrezajo kriterijem modela, višina nad 170 cm, mere čim bolj 90/60/90, nekaj izkušenj, zanimiv izgled in predvsem potencial za delo v samemm vrhu svetovne modne industrije. Žirijo so sestavljali, Diana Čonč, World Top Model Slovenija 2016 in lastnica licence WTM Slovenija, Kaly Kolonič, voditeljica, piarovka in soorganizatorka, fotografa Samo Mervar in Gregor Podvinski, Aleksander Bohinc, Borbona catering, oblikovalka Lea Behek ter Sandra in Robert Šerbec, lastnika licence WTM za področje nekdanje Jugoslavije.
5.7. 2017 ob 20h na mostu Ljubezni (most s ključavnicami pri ljubljanski tržnici) bo open fotoshooting finalistk World Top Model, namenjen medijem in mimoidočim ter članom interne strokovne žirije, ki je bila prisotna na castingu ter On-line žirije, ki jo bodo sestavljali strokovnjaki iz petih držav- nekateri bodo prisotni, večina pa bo dekleta videla na slikah in posnetkih in jih ocenjevala on-line preko uradnega FB profila World Top Model Slovenia. Tekmovalke bodo na mostu pozirale fotografom in snemalcem v oblekah dizajnerke blagovne znamke- GGW by Gordana Grandošek Whiddon in v kopalkah Lee Behek.
Junija in julija bodo potekali fotoshootingi  ter snemanje video posnetkov s tekmovalkami, vse skupaj pa bo povezovala izkušena Tv voditeljica Kaly Kolonič, ki ji tovrstni projekti niti malo niso tuji. Za sabo ima že bogatih 15 let izkušenj z delom na radiiu in TV, zadnja leta pa jo vidimo v vlogi voditeljice raznih, večinoma modnih dogodkov. „Skrajni čas je bil, da se tudi Slovenija postavi na zemljevid mode. Navsezadnje imamo pri nas izredno lepa dekleta, ki s svojim videzom in izvrstnimi merami ustrezajo merilom trenutne modne industrije in prav je, da se jim ponudi priložnost, za uspešno delo v modelingu. V bistvu lahko rečemo, da so dekleta iz držav nekdanje Jugoslavije še posebej zanimiva in imajo velik potencial. Korak naprej, da bo WTM dobil letos tudi predstavnico Slovenije, pa je naredila manekenka Diana Čonč, ki se je lansko leto udeležila castinga v tujini in brez njene iniciative do tega projekta v Sloveniji ne bi nikoli prišlo. Diana je World Top Model Slovenije 2016 in lastnica licence WTMS 2017“, je povedala Kaly, ki je bila k projektu najprej povabljena kot voditeljica, nato pa zaradi svojih bogatih izkušenj v svetu mode še kot soorganizatorka. Diana Čonč se je projekta World Top model lotila z veliko mero profesionalnosti in izkušenj v modni industriji, ravno pa je prišla  iz Dubaja, kjer se je družila z modno smetano. „Od samega začetka sem  imela željo postati organizator/vodja takšnih projektov,drugačnih od že obstoječih. Mlada ambiciozna ženska z veliko idej, sem morala nekje začeti. Nisem vedela kako bom do tega prišla, prepričana pa sem bila, da mi bo uspelo.  Lansko leto sem se v tujini udeležila castinga, ki mi je prinesel naziv worldtopmodel slovenije 2016, udeležila sem sem svetovnega izbora v Milanu in osvojila 12. mesto od 44. mest. Nekaj mesecev kasneje pa sem čisto po naključju iz radovednosti organizirala sestanek kateri mi je prinesel priložnost postati lastnica projekta WorldTopModel  SLOVENIJE“, je zaupala Diana Čonč.

Na castingu so bili izbrani modeli, ki so slikani in snemani v trendovskih oblačilih Fenzy.si, nakitu Perla in SAN (voditeljica), kopalkah Lee Behek in večernih oblekah GGW. Do začetka jeseni bo znana zmagovalka, ki bo Slovenijo predstavljala v Budimpešti.
TO NI ŠE EN LEPOTNI IZBOR!
World Top Model ni še en lepotni izbor, temveč gre za niz modnih dogodkov, modnih revij, izzivov, fotoshootingov in snemanj, ki bodo na koncu zaokroženi v oddajo.
Predstavnica Slovenije bo decembra odpotovala na World Top Model v Budimpešto, kjer je glavna nagrada 200.000 eur vredna pogodba z eno izmed največjih modnih agencij v svetu, Major model managenent za delo v Milanu, Parizu in New Yorku.
 
Zmagovalka WTM Slovenia pa bo tudi posebna gostja na pripravah in izboru WTM Hrvaške na Korčuli, skupaj z ostalimi predstavnicami držav Srbije, BiH, Makedonije in Črne gore.
Da imajo predstavnice Slovenije in ostalih držav Balkana velike možnosti za zmago, priča tudi dejstvo, da je nagrado 200.000 eur leta 2016 prejela Hrvatica Lara Spajić, leta 2015 pa je naziv prve spremljevalke – Top Model Evrope prav tako prejela Hrvatica, Dea Maretić.
 
VEČ INFORMACIJ O PROJEKTU WORLD TOP MODEL
www.worldtopmodelslovenia.com
www.facebook.com/Worldtopmodelslovenia
PRAVILA, KI JIH MORAJO IZPOLNJEVATI KANDIDATKE:
1.Stare morajo biti vsaj 16 let in ne smejo biti starejše od 27 let
2. Morajo biti visoke vsaj 170 cm
3. Morajo biti fotogenične

Save