Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

1. septembra vnovič po nova znanja
Opremljeni z izkušnjo druge polovice preteklega šolskega leta, ki je tudi vzgojo in izobraževanje postavila v drugačne okvirje, se šole 1. septembra podajajo v novo šolsko leto, polno novih izzivov in pričakovanj.

logoradio sevnica profil facebook1480

Glede na podane usmeritve šolskega ministrstva se 1. septembra v šole vračajo vsi učenci osnovnih in dijaki srednjih šol. Vsa podrobnejša navodila in priporočila za ustrezno izvajanje epidemioloških ukrepov podajajo pristojne inštitucije oziroma posamezne šole in vrtci.

V sevniški občini deluje sedem vzgojno-izobraževalnih zavodov: OŠ Sava Kladnika Sevnica s podružnicama v Loki pri Zidanem Mostu in na Studencu, OŠ Ane Gale Sevnica, OŠ Boštanj, OŠ Blanca, OŠ Krmelj, OŠ Tržišče in OŠ Milana Majcna Šentjanž. V novo šolsko leto letos vstopa 1484 šolarjev, med njimi je 184 prvošolcev. V vrtce na območju sevniške občine, ki delujejo na osmih lokacijah, bo na začetku septembra vključenih 725 otrok.

Občina Sevnica veliko investira v objekte predšolske in šolske vzgoje, objekte posodablja in ureja. Na vseh šolah so v poletnem času potekala različna obnovitvena, vzdrževalna, investicijska dela, skladno s potrebami in v dogovorih z ravnatelji šol.

V tem tednu se je sestal Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, delovno telo občinskega sveta. Članom sveta so se pridružili še predstavniki osnovnih šol, sevniške policijske postaje ter strokovni sodelavci občine, ki skrbijo za področje urejanja in vzdrževanja lokalnega cestnega omrežja. Osrednja razprava je bila namenjena aktivnostim ob začetku šolskega leta, ko je zaradi zgoščenega prometa pred šolami in vrtci potrebna še posebna previdnost vseh udeležencev v prometu. Opravljena so bila barvanja talnih označb pred več šolami, kjer je bilo to potrebno. V dogovoru s šolami in policijo so oblikovane skupine prostovoljcev, ki bodo v pomoč pri zagotavljanju varnosti prve šolske dni na poti v in iz šole ob najbolj frekventnih šolskih poteh.

Vsem želimo prijetne in predvsem varne šolske dni.

Delovni obisk predstavnikov direkcije za infrastrukturo

Župan Srečko Ocvirk se je skupaj s sodelavci v tem tednu sestal s predstavnik Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo. Tema sestanka so bili predvideni projekti na državni cestni infrastrukturi na območju občine Sevnica, po sestanku pa je bil opravljen tudi ogled lokacij načrtovanih ureditev.

 

Občinski praznik 2020

Bliža se november, ki je po tradiciji namenjen praznovanju občinskega praznika, druženju in povezovanju. Preizkušnje letošnjega leta pa so korenito spremenile družabno življenje. V skrbi za zdravje smo ponotranjili ukrepe, ki jih vsakodnevno izvajamo s ciljem zaščite sebe, bližnjih, celotne skupnosti. Izzivi drugačnosti časa nas vabijo, da še okrepimo povezovanje, soustvarjanje zgodb in sodelovanje v lokalni skupnosti, ki pa je prilagojeno novi realnosti.

Priprava tradicionalnega koledarja dogodkov ob občinskem prazniku v prvi vrsti zahteva odgovornost, da tradicijo prilagodimo razmeram časa. Društva, zveze društev ter podjetja in organizacije v občini Sevnica vabimo, da nas seznanite o nameri priprave dogodkov v počastitev občinskega praznika.

Naprošamo vas, da nam na obrazec za prijavo prireditve strnjene podatke posredujete najkasneje do 30. septembra 2020 na naslov Občina Sevnica, Glavni trg 19a, 8290 Sevnica ali na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Obrazec je dostopen na spletni strani www.obcina-sevnica.si.

Organizatorje in prijavitelje prireditev prosimo, da ob načrtovanju dogodka upoštevajo aktualna navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečitev širjenja virusa COVID-19 in direktive glede omejitev zbiranja. V teku priprav bomo – ob spremljanju aktualnih navodil – skupaj presodili možnosti in način izvedbe dogodkov. Ker tehnološki napredek skrajšuje razdalje, lahko dogodke organizirate in v program prireditev predlagate tudi v virtualni obliki.

Dodatne informacije so na voljo v Kabinetu župana Občine Sevnice.

 

Občinska uprava Občine Sevnica

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje usxddvhx Pomagajte nam preprečiti SPAM!