Radio Sloven'c sporoča: ->     Dobrodošli na strani radia Sloven'c ...     Vljudno vas vabimo k ogledu vsebin, katere skrbno pripravljamo za vas ...     Ponujamo vam tudi 2 lestvici, na katerih lahko oddate vas glas ...     Vabljeni tudi k poslušanju našega radia ...

Spoštovane občanke, spoštovani občani. S stalno rastjo okužb z boleznijo covid-19 je pred nami nova preizkušnja, ko moramo vsak zase in vsi skupaj sodelovati pri zajezitvi širjenja okužb z boleznijo covid-19.

seja staba01

Verjamem, da bomo tako kot v pomladnih mesecih tudi sedaj odgovorno in dosledno prispevali svoj delež odgovornosti za zdravje. Izvajanje zaščitnih ukrepov je po priporočilih stroke edina rešitev za omejevanje vala širjenja okužb.

Naloga vseh je upoštevati ukrepe prepovedi javnega zbiranja in zaščite, da ostanemo zdravi v čim večji meri. Kajti le s celovitim kolektivnim trudom pripomoremo k delovanju javnega življenja, vrtcev in šol, zdravstvenih ustanov in domov za starejše, gospodarstva in vseh služb, odgovornih za ekonomsko in družbeno stabilnost.

Danes je potekal posvetovalni sestanek razširjenega štaba Civilne zaščite občine Sevnica, ki so se ga udeležili predstavniki zdravstvenega doma, gasilske zveze, policije, KŠTM Sevnica in aktiva ravnateljev. Vsaka od služb je predstavila aktualne poudarke dela in usmeritve za čim boljše, povezano in usklajeno soočanje z aktualnimi razmerami. Štab se bo v naslednjih tednih srečeval po potrebi.

Ljudje potrebujemo medosebne stike, gibanje in povezovanje. Smo socialna bitja. Pa vendar je v teh časih nujno iskati alternative, ki bodo omogočile nadaljevanje aktivnosti na prilagojen način. Gibanje je lahko tudi del izvajanja družinskih opravil, sprehajanje domačih ljubljenčkov, telovadba v sobi, sprehod v gozd ali hoja iz šole. Ohranjanje stikov je mogoče tudi preko najrazličnejših sodobnih komunikacijskih kanalov.

Kljub vsem ukrepom, zaradi katerih smo morali spremeniti svoje navade in prilagoditi svoje vedenje, je pomembno, da ostanemo solidarni in da povezano skrbimo drug za drugega. Samo tako bomo skupaj uspešni pri zajezitvi širjenja virusa.

Ostanite zdravi!

Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica

Pin It

Prijava na novice

Vaš E-mail 
Ime 
Vnesite naslednje yjzbldot Pomagajte nam preprečiti SPAM!